Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın RTEÜ Üniversitesinde Konferans Verdi

RTEÜ Üniversitesi Rektörlüğünce düzenlenen konferanslarda Beyin Cerrahı- Yazar Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN beynin sırlarını ve beyin fırtınasını anlattı.

İNSAN 20.02.2020 11:02:03 162 0
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın RTEÜ Üniversitesinde Konferans Verdi

RİZE-Programlar öncesi konuğunu makamında ağırlayan Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Üniversitemizde bulunmalarından dolayı teşekkür ettiği Prof. Dr. AYDIN’a hediye takdiminde bulundu.

İlk olarak Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, insan beyninin yapısını anlatan Prof. Dr. AYDIN, beynin tüm hafızamızın, bilgilerimizin ve tecrübelerimizin depolandığı ve muhafaza edildiği, kaderimizin ve olasılıkla ruhumuzun da saklandığı değerli bir mücevher olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN, beynin bilgi depolamaktan ziyade, evrenin refahına katkı sunmak için bilgi üretmek ve sorunlara çözüm bulmakla mükellef olduğunu, sonsuz kapasiteye sahip bir bilgisayar niteliği taşıyan beynin sırlarını çözdükçe nasıl çalıştığını daha iyi anlayacağımızı söyledi.

Programda öğrencilere iyi bir bilim insanı olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. AYDIN, bilim insanlarının tarihi değiştirdiğinin altını çizdi.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile sona eren programda Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına Prof. AYDIN'a Üniversitenin şilti takdim etti.

Bir diğer konferans ise İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI