KAVALCI KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ RİZE TEMSİLCİLİĞİNE ATANDI

KAVALCI KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ RİZE TEMSİLCİLİĞİNE ATANDI

İNSAN 22.12.2019 10:27:14 38 0
KAVALCI KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ RİZE TEMSİLCİLİĞİNE ATANDI

Kurucu Genel Başkanlık görevini kıdemli gazeteci Mehmet Ali Dim’in yürüttüğü ve kısa adı KGK olan, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kuruluşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ekim 2019 tarih ve 1660 karar sayısı ile onaylandı.

Hafta içinde, Türkiye geneli KGK Temsilciliklerini açıklayan, Küresel Gazeteciler Konseyi Rize Temsilciliğine 35 yıllık gazeteci-yazar ve yönetici Bayram Ali KAVALCI atandı.

KGK’nin sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Kararda şu ifadelere yer verildi: “Merkezi Ankara ilinde olmak ve uluslararası faaliyette bulunmak üzere Küresel Gazeteciler Konseyi Birliği’nin kurulmasına, 3335 sayılı Uluslararası nitelikteki Teşekküllerin Kurulması Hakkında Kanunun 1’inci maddesi gereğince izin verilmiştir.” KGK Başkanı Dim, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, sürece en çok katkı sağlayan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya teşekkür etti. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Ankara ve İstanbul dışındaki 79 vilayete atanan temsilcilerin isimlerini açıklandı. Dim, “Tüm değerli temsilcilerimize KGK ailesine katıldıkları için teşekkür ederim” dedi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, ilk kez Ankara Çankaya’daki genel merkez binasında gerçekleşen aralık ayı olağan toplantısında önemli kararlar aldı. Genel Başkan Mehmet Ali Dim başkanlığında yapılan toplantıya, Genel Başkan Vekili Osman Altınışık, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Aydemir, Veli Altınkaya ve Elşad Eyvazlı ile Genel Sekreter Kahraman Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Aynur Tattersall ve Genel Mali Sekreter Lütfü Karakaş, Genel Mali Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetinkaya ile Yaygın Medya Meclisi Başkanı Salih Zeki Sarıdanişmet ve Yerel Medya Meclisi Başkanı Yusuf Ziya Çakır katıldılar. Genel Başkan Dim’in açılış konuşması sonrasında yönetim kurulu üyeleri de kendi sorumluluk alanlarına giren konularda bilgi verdiler.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Başkanı Mehmet Ali DİM, konseyin çalışmaları hakkında kamuoyuna özetle şu bilgileri aktardı. Genel Başkan Dim, “ sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuruluş onayından sonra iki ay gibi kısa bir sürede restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan genel merkez binasına emek ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Sektörümüze ve ülkemize hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bize her daim destek olan ve bize yüklediği misyonla ülkemiz ve milletimiz adına birer nefer olmamızı sağlayan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na minnettarız. Konseyimiz yurtiçi ve yurtdışında misyonuna uygun olan çalışmalarını büyük bir özveri ve heyecanla sürdürmektedir. Amacımız, mesleki dayanışmamızı en üst düzeye çıkartarak ülkemiz ve milletimiz adına faydalı sinerjiler oluşturmaktır. Ülkemizde de birçok şehrimizden davetler var. Vaktimiz elverdiğince programlamaya gayret edeceğiz. Her geçen gün kan kaybeden sektörümüzün sorunlarının çözümü ve emekçilerimizin refahı adına güçlü bir mesleki ve örgütsel yapı olarak inisiyatif almaktan gocunmayız. Her alanda yerli ve milli duruşumuzla saygın bir yer edinmeye başladık. İnşallah birkaç yıl sonra çok farklı ve çok daha güzel şeyler söylüyor ve yapıyor olacağız.” dedi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yönetim kurulunun onayıyla 79 ilde temsilcilerin atandığını da belirterek, “Bu vesileyle statümüz gereğince, Ankara ve İstanbul dışındaki illerimizde

temsilcilerimizi belirledik ve kendilerine tebliğ ettik. Ayrıca, her temsilcimizin ismini kendi İl Valilik makamına da birer yazıyla bildirdik. Çok titiz bir araştırma ve inceleme neticesinde belirlenen temsilcilerimiz kendi şehirlerinde mesleki kariyerlerinin zirvesinde olan gazetecilerden oluşuyor. Tüm değerli temsilcilerimize KGK ailesine katıldıkları için teşekkür eder, hayırlı olması temennisi ve bundan böyle birlikte güzel çalışmalar yapabilmek umuduyla başarılar dilerim” diye konuştu.

Küresel Gazeteciler Konseyi Rize Temsilciliğine atanan, kidemli gazeteci yazar Bayram Ali KAVALCI, “Ailem ve yakın çevrem, çalışma arkadaşlarım ve dostlarımın her birisi çok iyi bilmektedir ki, ömrüm boyunca hiçbir görev ve makama talip olmamışımdır. Gençlik yıllarımdan bu yaşıma kadar, beni yetiştiren büyüklerimin bana önemli nasihatlerinden birisi de, sen doğru, dürüst ve gayretli çalışmalarını yürütmeye devam et. En büyük makam ve unvan kulluk makamıdır. Rabbimize, aileme, insanlığa ve ülkemize karşı sorumluklarım noktasında iyi bir kul olmaya halen çalışıyorum. O nedenle bizim yüce inancımızda görev istenmez görev verilir. Büyüklerimiz ve meslektaşlarımız bu görevi bize tevdi etiller. İnşallah güzel şehrime, güzel ülkeme, güzel milletimize, Küresel Gazeteciler Konseyimize ve meslektaşlarıma faydalı hizmetler yapmak nasip olur. Bu vesileyle KGK Genel Başkanımız sn. DİM’i ve sn. kurucu isimler, KGK’nin il temsilciliği görevlerine atanan meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. “dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı