İçişleri Bakanlığından Asılsız Haber Uyarısı

İçişleri Bakanlığından Asılsız Haber Uyarısı

İNSAN 9.04.2020 09:40:10 53 0
İçişleri Bakanlığından Asılsız Haber Uyarısı

Rize Valiliğinden kamuoyu ile paylaşılması ile ilgili  duyuruda şu bilgilere yer verildi, 

Değerli Rizeliler,

Covid-19 salgını ile uğraştığımız bu günlerde sosyal medyada, bir takım art niyetli kişi veya kişilerce; “İçişleri bakanlığı emekli ve 1000 TL alan vatandaşa hariç (çünkü onlar bayram harçlığı alıyor) geri kalan vatandaşlara sigortalı sigortasız bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verecek. www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor. Hizmet başlığına' Valilik hizmetleri', hizmet alt başlığına 'Diğer' ve açıklama kısmına 'para yardımı' yazıp başvuru yapabilirsiniz.” şeklindeki duyuru hızla yayılmaktadır.

Bahsi geçen duyurunun gerçekle hiçbir alakası olmamakla birlikte, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığımızca da resmi Twitter hesabından kamuoyuna bir bilgilendirme yapılmıştır. https://twitter.com/TC_icisleri/status/1247869910996471808

Sonradan herhangi bir mağduriyet yaşamamak ve gereksiz yoğunluk oluşturarak şu zor günlerde kamu kurum ve kuruluşlarınca sunulan hizmetlerin aksaklığa adına lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyelim.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI