Ahdim Var Kaçkarların tüm göllerinde yüzeceğim.

Rizeli gezgin Sabit Civelek(76) Kaçkarlar’ın 2950 rakımlı Verçenik Kapılı Göllerde yüzdü

İNSAN 20.07.2020 13:40:16 74 0
Ahdim Var Kaçkarların tüm göllerinde yüzeceğim.

ÇAMLIHEMŞİN-Rizeli gezgin Sabit Civelek(76) Kaçkarlar’ın 2950 rakımlı Verçenik Kapılı Göllerde yüzdü

Rizeli çılgın gezgin Sabit Civelek(76) Kaçkarlar’ın 2950 rakımlı Verçenik Yaylası Gölünde yüzerek gençlere “mesaj” yolladı

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesin bağlı Verçenik Yaylası'nda 2950 rakımda bulunan Kapılı Göller gezisine Atina Dağcılık Kulübü ve Molarize seyahat acentesinin düzenlemiş olduğu turla, katılan 76 yaşındaki Rize’nin Fındıklı ilçesinden Sabit Civelek, Verçenik gölüne girerek serinledi.

Deniz seviyesinden 2 bin 950 metre yükseklikteki Verçenik Yaylası'na çıkan ekipte yer alan Sabit Civelek(76), 3711 rakımlı Verçenik dağının eteklerinde yeşilliğin, sessizliğin ve bulutların arasında bulunan göle girdi. 3 saat yürüyüşün ardından ulaşılabilen Verçenik Kapılı gölüne gidenler, manzaranın keyfini de çıkardılar.

“Ahdim var, Kaçkarların etekleri ve zirvelerinde bulunan göllere gireceğim” diyen, 76 yaşındaki çılgın gezgin Sabri Civelek, “ ilkini Karmik gölü ile başlattım. Kendi kendime söz verdim .”ömrüm vefa ederse gezilere katılıp, Kaçkarların zirve ve eteklerinde bulunan tüm göllerde yüzeceğim ve tarihe geçeceğim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı