Ziraat Fakültesinde Rize Tarımı Konferansı Düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Türkiye Yüzyılında Rize Tarımı” konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 29.12.2023 10:09:00 763 0
Ziraat Fakültesinde Rize Tarımı Konferansı Düzenlendi

MÜCAHİD UZUN

Konferans Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Rize İL Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildi.


Konferansa Pazar Kaymakamı Mustafa AKIN, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mete AVCI, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Erdinç HATİNOĞLU, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Murat DEMİRBAŞ, Pazar Belediye Başkanı Ahmet BASA, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERBAŞ, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa AKBULUT, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Adil BAKOĞLU, Pazar Emniyet Müdürü Ferdi KUYU ve protokol üyeleri, Akademisyenler, Ziraat Fakültesi ve Pazar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile ilimizin tarımsal kuruluşlarının temsilcileri katıldığı tören Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başladı.  Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa AKBULUT, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mete AVCI ve Pazar Kaymakamı Mustafa AKIN’ın konuşmaları ile devam etti.


Türkiye Yüzyılında Rize Tarımı Konferansı Prof.Dr. Mustafa AKBULUT’un moderatörlüğünde, Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat GENÇ tarafından “Rize İlinin Tarımsal Üretim Durumu”,  ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM tarafından “Geçmişten Günümüze Çay Tarımının Gelişimi” ve Üniversitemiz Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Keziban YAZICI tarafından “İklim Değişikliğinin Etkisi Altında Sürdürülebilir Çay Tarımı” konularında sunumlar, ardından soru cevap bölümü ile teşekkür belgesi takdimiyle program sona erdi.

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI