YUSUFELİ BARAJI VE HİDROELEKTRİK SANTRALİNE TEKNİK GEZİ

AÇÜ Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı öğrencilerinden oluşan bir grupla Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik santraline teknik gezi düzenlendi.

TRABZON-ARTVİN 16.01.2024 12:50:00 562 0
YUSUFELİ BARAJI VE HİDROELEKTRİK SANTRALİNE TEKNİK GEZİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-AÇÜ Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı ve Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı öğrencilerinden oluşan bir grupla Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik santraline teknik gezi düzenlendi.

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Artvin'in 70 km güneybatısında Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj tipinden Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise beşinci büyük barajıdır. Barajın toplam su depolama hacmi yaklaşık 2,2 milyar metreküptür. Kurulu gücü 558 MW olan santral yılda 1,888 milyar kWh enerji üretimi yapacaktır.

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik santralinde 2022 yılsonunda su tutulmaya başlanmıştır. Şu anda su seviyesi son kotlara ulaşmak üzeredir. 3 adet enerji üretim ünitesinden oluşan santralde DSİ, EÜAŞ ve LİMAK yüklenici firma yetkilileri tarafından test aşamasında enerji üretimlerine başlandı..

AÇÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri gezi sonrasında yaptıkları açıklamada “Teknik gezimizde bizlere bu imkânı sağlayan DSİ 26. Bölge Müdürlüğü'ne ve Limak firması yetkililerine teşekkür ederiz” dediler.


Anahtar Kelimeler: ARTVİN YUSUFELİ BARAJ SANTRAL GEZİ
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI