YENİ VALİ BARAJDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Cengiz Ünsal, alt yapı alanında Türkiye Yüzyıl’ının sembol projelerinden olan Yusufeli Barajını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 20.08.2023 13:32:40 93 0
YENİ VALİ BARAJDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Vali Cengiz Ünsal, alt yapı alanında Türkiye Yüzyıl’ının sembol projelerinden olan Yusufeli Barajını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak ve diğer yetkililerden baraj hakkında bilgi alan Vali Cengiz Ünsal, “Türkiye Yüzyıl’ına adım attığımız bu tarihi dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan vizyon projelerle Türkiye’nin müreffeh yarınlara doğru hızla ilerlediğini” belirterek şunları söyledi: “İlimizin sınırları içinden geçen ve ülkemizin en hızlı akan nehri olma özelliğine sahip ‘Çoruh’un üzerine inşa edilen devasa barajlarımızla milli ekonomimize her yıl büyük katkılar sunabilmek bizler ve Artvin için daima gurur kaynağıdır. Bugün o barajların baş tacı olan Yusufeli Barajındayız. Alt yapı alanında Türkiye Yüzyıl’ına girişin sembol projesi haline gelen bu devasa yapıyı yakından görmek ülkemizin güçlü yarınlarına olan inancımızın daha da artmasına vesile oluyor. Böylesine devasa bir eserin Türkiye'ye kazandırılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, kurumlarımıza, yüklenici firmalarımıza, mühendisinden işçisine tüm çalışanlara teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Ziyarette Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutan V. Soner Süzer, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ali Laloğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

Yeni Yusufeli yerleşim yerinde kamu yatırımlarını inceledi

Vali Cengiz Ünsal, Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde devam eden kamu yatırımlarını inceledi. İncelemeler kapsamında Yusufeli Merkez Viyadüğü şantiyesini ziyaret eden Vali Cengiz Ünsal, burada devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karayolları relokasyonları kapsamında bölgede inşa edilen 4 özel tasarım viyadükten birisi olan 'Yusufeli Merkez Viyadüğü'; 695 metre açıklığı ile bu viyadüklerden en uzunu olma özelliğine sahiptir.

İncelemelerde Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutan V. Soner Süzer, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Artvin Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ali Laloğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI