Yazarımız Kavalcı TBMM İdari Amiri Karasaray'ı Ankara'da ziyaret etti

Gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı’nın, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ı TBMM’de ki ziyaretinde kendisi ile tanıştırdığı, Ak Parti Hatay Milletvekili TBBM İdare Amiri Orhan Karasayar, Mecliste görev yapan 7 İdare Amirliğinden dörd?

YÖREDEN HABER 12.01.2016 11:03:22 105 0
Yazarımız Kavalcı TBMM İdari Amiri Karasaray
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın kendisine tanıttığı, gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı’nın TBMM’nin günlük çalışmaları hakkında merak ettiği, TBMM’deki İdare Amirlerinin görev ve çalışmaları hakkındaki sorularını da cevaplandırmış oldu.   
TBMM’nin sevilen ve başarılı İdare Amiri, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; Sayın Rize Milletvekilimiz, aziz kardeşim Hasan Karal beyin ve onun sevdiği ve de mesleğinde beğendiği hemşerisi Kavalcı kardeşimizin, gazetecilik ve yöneticilik mesleğini yıllardır başarı ile taşrada yürütmekte olduğunu bizlere tanıtırken dile getirdiler. Vatan görevi askerliğini memleketim İskenderun’da yapmış olan, Kavalcı’nın memleketimde yaşamış olduğu güzel hatırlarını ve memleketime yönelik var olan güzel duygularına teşekkür ediyor ve kendisini tanımaktan benimde mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabii ki, Kavalcı kardeşimiz gazeteci olunca soru sormadan yapamıyor. TBMM İdare Amirinin görevleri noktasında ki soruyu kısa olarak cevaplandırıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin idarî ve malî işleri ile kolluk işlerini Sn. TBMM Başkanımızın talimatına uygun olarak yürütmek. Sn. TBMM Başkanımıza yardımcı olmak, Özel törenleri idare etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesine ilişkin tekliflerini sn. başkana sunmak, Genel ve özel giriş kartlarını dağıtmak, İdare amirleri sükûn ve düzenin korunması, görüşmelerin açıklık ve serbestliğinin sağlanması ve gereken hallerde muhafız taburunun ve emniyet kuvvetinin kullanılmasında başkanlığın yürütme vasıtalarıdır. Ortak sorumluluk içinde görev yaparlar ve yetki kullanırlar. Tatil ve ara verme sırasında sıra ile Ankara’da otururlar, bu sırayı sn. meclis başkanımız tespit eder, noktasındaki görev ve sorumluluklarımızdır.” şeklinde ifade etti. TBMM İdare Amiri Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Çaykurspor Kulübünün Ankara’da 57 güreş takımı arasında, Anadolu takımı olarak Türkiye üçüncü şampiyonu olmasına sevindiğini ve bu başarıdan dolayı, Çaykurspor Kulübü YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na, kendisini ziyaret eden ve aynı zamanda Çaykurspor Kulübü Müdürü olan, gazeteci Kavalcı tarafından tebrik ve selamlarının iletilmesi söyledi. Bir hafta öncede siyaset arkadaşı ve kadim dostu, Çevre Eski Bakanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun mecliste kendisinin misafiri olduğunu ifade etti.
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI