Vefa Örneğini Yıllardır Gösteriyorlar

Rize’nin Pazar İlçesinde yıllar önce tahsil yapan ve daha sonra çalışma hayatlarına farklı illerde devam eden 45-50 kişi geleneksel PAZAR buluşması yaparak eski günleri yâd ettiler.

YAŞAM 29.01.2024 20:05:00 558 0
Vefa Örneğini Yıllardır Gösteriyorlar

Pazar İlçesinde İmam Hatip Lisesi ve diğer liselerde okuyan grup, o yıllarda kaldıkları kursta kendilerine analık ve babalık yapan Sadık Hür, namı değer sadık hocayı unutmadılar.

İzmir, İstanbul, Samsun, Giresun, Artvin ve Rize’den gelerek tahsillerini yaptıkları Kursta her yıl aynı zamandan buluşmayı geleneksel hale getiren öğrenciler, hocalarının yakın ilgisinden de memnun oldular. Pazar’ın tarihi yerlerini gezen, Hemşin ilçesini ziyaret eden grup, geçmişten günümüze hatırlarını paylaştılar.

Hocaları Sadık Hür, “Yıllar önce öğrencilerimiz bizi ziyarete gelerek vefa örneği gösterdiler. Bizde mutlu olduk. Gece sabaha kadar hatıralarından anekdotlar aktardılar. O günleri yâd eyledik.”dedi

Sadık Hür, 1980 'den itibaren yüzlerce öğrenci arkadaşımız oldu beraber yedik beraber oturduk beraber kalktık bir aile olduk ayaklarına sağlık diyorum Samsun’dan İzmir’den Giresun’dan zaman ayırdılar pazara kursa geldiler; kendilerine hayatta başarılar diliyorum rabbim yar ve yardımcıları olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm öğrencilerimize bu vesile ile selamlar ediyorum”. diye konuştu

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI