Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Her yıl Ramazan ayının 15. gününde kutlanan " Dünya Yetimler Günü" kapsamında, Valiliğimiz tarafından düzenlenen iftar programında, yetim ve öksüz çocuklar ile üniversite öğrencileri bereket sofrasında buluştu

TEFEKKÜR 26.03.2024 12:49:00 259 0
Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

İftar programında konuşan Vali Baydaş  "Devletimiz, kimsesiz herkesin kimsesidir. Bu bağlamda geniş aile iftarlarımızdan bir tanesinde daha bir aradayız." dedi.

Toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı pekiştiren bu özel ve anlamlı iftar programına Vali İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş, Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Semih Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf yılmaz, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın ve Hatice Cemre İncesu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Teğmen Alican Özbey, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

İftar öncesi ve sonrası misafirlerle yakından ilgilenen Vali Baydaş, eşi Zeyneb Baydaş ile birlikte çocuklarla ve ailelerle sohbet edip hediyeler verdi.

Dünya Yetimler Günü, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından desteklenen ve Müslüman ülkelerde her hicri yılın Ramazan ayının 15. gününde kutlanan bir gündür. Bu gün, yetimlerin haklarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, onların yaşadığı zorlukları vurgulamak ve toplumun onlara destek olması gerektiğini vurgulamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu, dünya genelinde yetimlerin durumuna dikkat çekmek ve onların yaşamlarını iyileştirmek için farkındalık yaratma fırsatı sunar. Bu günde genellikle çeşitli etkinlikler, kampanyalar ve yardım çalışmaları düzenlenir.

 


 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI