Vali Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne Katıldı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katılarak kursiyerlere sertifikalarını verdi.

TURİZM 1.02.2024 11:01:00 437 0
Vali Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne Katıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Sertifika Törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra; RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekilİ Bayram Yığcı, RTSO yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Vali Baydaş, sertifika töreninde yaptığı konuşmada Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Bununda yolu kış turizmi ve spor turizmidir. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarını yaparken insan kaynağına takılıyoruz. Snowtrack ve kayak malzemeleri alıyoruz. Bunları kullanacak operatör ve teknik personele ihtiyaç duyuluyor. Dolaysıyla burada verilen eğitimleri çok önemsiyoruz” dedi.

Vali Baydaş, “ilimizde Kaçkar Dağları gibi Cenab-ı Allah’ın bir lütfu var. Burayla ilgili yapılmış çok büyük çalışmalar var. Ama karşımıza çıkan tablo milyarlarca dolarlık bir yatırımı gerektiriyor. Bunun hepsini bir kerede yapmamız mümkün değil ama tutup bir adım atarak; burada kış sporları yapılabildiğini, pistler oluşturulabildiğini, bu şehrin öğrencilerinin kaymaya başlayabildiğini İnşallah bu kış bitmeden göreceğiz. O küçük adımları atarken eksiklerimizi de görerek tamamlayacağız. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a da çok teşekkür ediyorum. Bugün başladığımız faaliyetlerde hep onun desteğini görüyoruz.

Burada çeşitli alanlarda arkadaşlarımız eğitimler aldı. Yarın kış sporları alanında da eğitimlere ihtiyaç duyacağız. O zamanda oturup bu planlamaları yapacağız. Ben bu yönüyle bu eğitimleri çok önemsiyorum” dedi.

Turizm hizmet kalitesinin artırılması için Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Turizm Sektörü Mesleki Eğitim kurslarında; Ev Pansiyonculuğu Eğitimi, Ön Büro Eğitimi, Kat Hizmetleri Eğitimi, Yiyecek ve İçecek Servisi Eğitimi, Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Eğitimi ve Kişisel Gelişim Semineri başlıkları ile toplamda 94 kişi eğitimleri başarı ile tamamladı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI