VALİ ÜNSAL KAFKASÖR’DE BOĞA GÜREŞLERİNE HAYRAN KALDI

Artvin Valisi Cengiz Ünsal Belediye Başkanı Elçin ile birlikte Artvin'in 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen boğa güreşlerini seyrettiler.

GÜNDEM 24.08.2023 09:10:38 112 0
VALİ ÜNSAL KAFKASÖR’DE BOĞA GÜREŞLERİNE HAYRAN KALDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Cengiz Ünsal Belediye Başkanı Elçin ile birlikte Artvin'in 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen boğa güreşlerini seyrettiler.

‘Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası’ adı altında düzenlen etkinliğe farklı illerden toplam 64 boğa katıldı.

Artvin’in köklü geleneklerinden olan güreşlerin finalinde ‘Süper Baş’ kategorisinde Bahadır Çelikoğlu’na ait ‘Sarı Fırtına’ adlı boğa birinci olarak ‘ Valilik Kupası’nı almaya hak kazandı.

1’nci olan boğa sahibine ödüllerini veren Vali Cengiz Ünsal, burada yaptığı konuşmada, Artvin’le özdeşleşen ve geçmişi uzun yıllara dayanan boğa güreşleri geleneğinin yaşatılmaya devam edilmesinin çok kıymetli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ben ilk defa canlı olarak boğa güreşlerini izleme fırsatı buldum. Festivali çocuklarımızın ve gençlerimizin izlemesi çok dikkatimi çekti. Boğaların güreşerek barıştığı bu geleneğin ruhunda dostluk var kardeşlik var. Bu tarz etkinlikler birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ciddi katkılar sunuyor. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir güçlük yoktur. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bende birkaç gün önce güzel Artvin’imizde göreve başladım. Hem bizlere hem de Artvinlilere hayırlı olsun. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu şampiyonaya katılan tüm boğa sahiplerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren boğa sahiplerimizi de tebrik ediyorum.' dedi.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonasında Baş boyunda şampiyon olan Maral isimli boğanın sahibi Belediye emekçisi Fatma Yılmaz’a şampiyonluk kupasını verdi

Başkan Elçin, Muğla’dan gelerek 2. olan boğa sahibinin özelinde güreşlere katılan ve şehir dışından gelen tüm boğa sahiplerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI