Uluslararası Birincilik Aldı.

Rize Bezi`nden yapılan kıyafetlere olan ilgi arttı.

KÜLTÜR 27.09.2013 17:43:43 187 1
Uluslararası Birincilik Aldı.


Rize Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Talip Kahraman El Sanatları Merkezi Müdürü Muharrem Kazanbaş, cam süsleme, Rize bezi giyim ve üretim bölümlerinde faaliyet yürüttüklerini belirterek 7 öğretmenle 42 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Kazanbaş, şunları söyledi:

“Cam süsleme ürünleri ile hediyelik eşyalar ve plaketler hazırlıyoruz. Rize bezi bölümünde feretiko imalatı yapılıyor. Rize bezinden çeşitli giysiler üretiliyor. Bu kıyafetlere olan talep arttı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerine bu kıyafetleri gönderiyoruz. Giyim bölümünde ise kurumlara forma ve önlük gibi malzemeler dikiliyor. Merkezimiz kısa sürede önemli eğitimler vererek kursiyerler yetiştirdi. Adını çeşitli yarışmalarda dünyaya duyurdu”

ULUSLAR ARASI BİRİNCİLİK ALDI


Kazanbaş, Türkiye’de bulunan bir kısmı yok olmaya yüz tutmuş yöresel kumaşları tüm dünyaya tanıtmak, bu kumaşların özelliklerini de geliştirmek suretiyle kumaşların kullanım alanını genişletmek amacıyla bir yarışma düzenlendiğini hatırlatarak “İstanbul’da düzenlenen yarışmada Rize Halk Eğitim Müdürlüğü Talip Kahraman El Sanatları Merkezi öğretmenlerinden Mukaddes Kuk ve Yücel Bayraktar’ın tasarladığı elbise, yarışmada birinciliği elde etti. Rize bezinden yapılan kıyafetin uluslar arası alanda birincilik elde etmesi bizi sevindirdi”

RİZE BEZİ ÜRETİM KURSLARINA İLGİ FAZLA

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü geçen yıl 24 branşta 352 meslek edindirme kursu açtı, 4 bin 405 kişi eğitim aldı. Bu yıl açılan 800 dolayında kursa yaklaşık 10 bin kişiye eğitim verilecek. Özellikle son yıllarda yeniden canlanan ve feretiko olarak bilinen Rize bezinin dokumacılığı için açılan kurslar büyük ilgi görüyor. Geçmişte sadece örtü amacıyla yörede kullanılan Rize bezi bugün ülke genelinde giyim ve aksesuar malzemesi olarak kullanılıyor.

Rize bezinden son yıllarda baş örtüsü, kıyafet, gecelik ve iç çamaşırı ile aksesuar malzemeleri yapılıyor
 

Anahtar Kelimeler:
Hasan Yalçın
1.03.2023 14:01:16
Ben fanatik değilim, futbolu bir spor olarak görür her takımı he sporu seyrederim. Çayelispor ve Rizespor kalbi yakınlığımız vardır.Yenince sevinir yenilince üzülürüm. Yönetici ve sporcuyu eleştirmem, çünkü kimse başarısız olmak için bir mücadele etmez. Hataları hoş görmek devamlı iyi niyetle destek olmak gerek.Davranislari başka taraflara çekmemek gerek

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI