Şenlik Başlıyor

Rize Çamlıhemşin’e 35 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 392 metre yükseklikte, Topluca köylülerinin kullandığı Didingola Yaylası’nda, Topluca Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği’nce bu yıl ‘5. Yayla Şenliği’ düze

TURİZM 30.08.2023 17:12:46 243 0
Şenlik Başlıyor

HABER: YAVUZ GÜNAY -  

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Didingola Yaylası’nda düzenlenecek 5.inci Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne olacak. Şenlikte temsili yayla göçü yapılacak, horon ile unutulmaya yüz tutan taş oyunları oynanacak, 40 yaş üstü yaşlılar ile çocuklar farklı oyunlar oynanacak.

Çamlıhemşin’e 35 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 392 metre yükseklikte, Topluca Köylülerinin kullandığı Didingola Yaylası’nda, Topluca Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği’nce bu yıl ‘5’inci Yayla Şenliği’ düzenlenecek.

Şenliğe, Topluca köylüleri sabahın erken saatlerinde araçları ile 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından Didingola Yaylası’na çıkılacak. Sis bulutlarının üzerindeki yaylaya ulaşılacak, sohbet ederek birbirlerine ikramlarda bulunulacak, şenliğe katılan kadın ve kız çocukları özel motiflerle işlemeli yöresel kıyafetler giydirilecek. Yöresel yemekler ikram edilecek, şenlikte, eski kültürün tanıtımı için temsili yayla göçü gerçekleştirilecek. Yaylanın mera alanında toplanan kalabalık içinde tulum ezgileri eşliğinde türküler söyleyerek yayla göçü geleneğini yaşatılacak. Yürüyüşe katılacak misafirler türkülere alkışlarla tempo tutarak eşlik edilecek hep bir ağızdan türkülerle yaylada tur atılacak kalabalık, el ele tutuşarak saatlerce horon oynanacak. Yaylanın Hava durumuna göre Nozona Yaylası Kule Tarafında 360 Derece Sis Denizi izleme imkanı görsel güzellik fotoğraf video şöleni ile bir akşam yaşanılacak

Şenlik komitesi basın temsilcisi Yavuz Günay yaptığı açıklamada; “Hayden Şenliğe 2-3  Eylül’de buluşuyoruz sloganıyla başlıyoruz 5.si düzenlenecek Geleneksel Şenliğe İki gün boyunca yaylacıların dolu dolu eğlenceleri ve farklı alternatif faaliyetleri en güzel horonlar türküler unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ve rekor denemeli yarışmalar yöresel yemekler kıyafetler olmak üzere görsel güzellik fotoğraf video şöleni ile DidiGola ve Yaylacılık kültürü yaşatmak için haydi sizde bize eşlik edin Şenlik Finali Yayladan Yaylaya Yaylacılar ile birlikte Göç Yapalım sabaha kadar horon oynayalım türkü söyleyelim birde Not düşelim Nozona Yaylası Kule de 360 derece Sis denizi görme imkanı yaylamızda telefon çekiyor hattınızı ayarlamanız yeterlidir” dedi.

Şenlik Programı şöyle:

Açılış konuşmalar

Türkü eşliğinde yürüyüş

Geleneksel oyunlar

Horon yarışması

Sportif yarışlar

Otelde Akşam çardak horonu

Çocuk yarışları

Ödül töreni


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI