Seçime 2 gün kala Pazar’da ilk kez CHP Başkan Adayı Çakır, MİTİNG yaptı

Seçime 2 gün kala Pazar’da ilk kez CHP Başkan Adayı Çakır, MİTİNG yaptı

SİYASET 29.03.2024 15:18:00 1176 1
Seçime 2 gün kala Pazar’da ilk kez CHP Başkan Adayı Çakır, MİTİNG yaptı

ALİ AKYILDIZ (kaçkar53.com)

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere 2 gün kala, Pazar İlçesinde ilk kez mitingi düzenlendi. 

CHP Pazar Belediye Başkanı Adayı Neşet Çakır, miting düzenleyerek halka seslendi.

İlçede aylar süren seçim çalışmalarının ardından, Seçime katılacak olan partilerden hiç biri miting yapmazken,  Cuma (bugün) Saat 14.00’te Pazar Demokrasi meydanında CHP Pazar Belediye Başkanı Adayı Neşet Çakır, miting yaparak son kez seçmenlere projelerini anlattı.

CHP Kadın Kolları Başkanı ilk konuşmasını yaparak seçimlerde CHP ye Belediye Başkanlığını kazandıracaklarını söyledi. Çok çalışmalıyız “ diyerek kadınlara ve kalabalık halka katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Pazar’a Neşet başkanı Belediye Başkanı görmek için geldim. Söz veriyormusunuz? diye toplanan kalabalığı seslendi. Vatandaşlar EVET cevabını verdiler. Soyer, Şimdiden başkanınız hayırlı olsun, hepinizi selamlıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “ bugün Pazar çok güzel, Tunç Soyer’e teşekkür etti. Neşet Çakır’ı Belediye Başkanı yapacağız o yüzden buradayız. Yolunuz açık olsun 2 günümüz kaldı. Pazar’ı kazandık, Rize de büyük bir dönüşüm var. Biz kazanacağız, biz kazanacağız diyerek sözleriyle tamamladı.

İlçe Başkanı Ömer Hocaoğlu, güzel bir Pazar’dayız. Pazar’ın sorunları belli. Biz Pazar’a ve bunlara gerçek belediyecilik nasıl olur göstereceğiz. Bu projeler eskiden de vardı. Ama bugün yine aynı projeler ile karşımıza çıkıyorlar.15 senedir iktidarda hala vaat peşindeler. Sizden ricam sandıklara gidin.31 Mart’a Pazar’ı sosyal belediyecilikle tanıştırın. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

İl Başkanı Saltuk Deniz, değerli pazarlılar mutlu muyuz, huzurlu muyuz, o zaman şimdiden hayırlı olsun. Yaklaşık 2 aydır meydanlardayız. Bir kent bir başkanına ancak bu kadar sahip çıkar. Biz sizin gözlerinizden de bunu okuyorum. Bugün burada her partiden kişiler var. Daha iyi bir Pazar için bir arya geldiniz. Pazar ittifak kurdunuz. Ortak bir amaç için bir araya geldiğinde mutlaka orda başarı vardır. Tüm ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanmaya adayız. Hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Ardından Belediye Meclis üyeleri ile il genel meclisi üyeleri protokole çağrıldı.

Son olarak ise Çakır, sahneye çıktı. Konuşmasında Değerli Pazarlılar,  

ÇOK HEYECANLIYIM

Çok heyecanlıyım. Bende heyecan buysa sizde daha çok var. Ben hazırım. Sizde hazırsınız. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Çakır, Ceketini çıkardı. Bu şekilde daha yakıştı diyerek konuşmasına devam etti. Çok işimiz var, çok,; Beni hiç yalnız bırakmayan annelerime, bacılarımıza kardeşlerimize teşekkür ederim. Ben sizlere ve ailenize mahcup olmayacağım. Erdemli bir şekilde hizmet edeceğimiz göreceksiniz. Vatandaşlar sık sık konuşmasını keserek destek verdiler.”

ASLA SİZE KAPIM KAPALI OLMAYACAK

 Asla size kapım kapalı olmayacak ve size açık olacak. Sokaklarımız, caddelerimiz ilçemize yakışmıyor. Meclis üyelerimizi aydan aya toplamayacağız. Her gün birlikte olacağız.

KADINLARIMIZA PAZAR YERİ YAPACAĞIZ.

 Kadınlarımıza Pazar yeri, hayvanlarımıza barınak yapacağız. Pazar’a mutlaka bir kapalı katlı otopark yapacağız. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı söz verdi. Kapalı Pazar yerini mutlaka yapacağız. Bunu da Ankara Yenimahalle belediye Başkanı söz verdi o yapacak. Ben şerefli bir adamım asla yapamayacağım bir işi söz vermem. 

BAKANIMIZ OSMAN AŞKIN BAK’A PROJE GÖTÜRECEĞİM

Sayın Bakanım Osman Aşkın Bak’a proje götüreceğimde bana yardımcı olmayacak mı? Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımızın kapısını çalıp ona da giderim. Sizleri böyle heyecanlı görünce bende heyecanlanıyorum. Bugün Pazar’da bir sosyal tesis yok. Bunu yapacağım bana güvenin. Pazar’ın bir değil 3 adet sosyal tesise ihtiyaç var. Ben Kız kulesinde de sosyal tesis yapacağım. Pazar arkamda olduktan sonra yapamayacağım iş olmayacak. İlk işim sosyal tesislerin temelini atmak olacak.

Hemşin deresi mesire alanlarını tamamlayacağız. Bu devletimizin projesidir. Tabiki bizde destek veriyoruz. Millet bahçesi de yapılacak ve takipçisi olacağız. 

BENİ DEVAMLI SORGULAYIN

Bir bayan kürsüye çıkarak Başkan adayı Çakır’a çizme verdi. Çizmeyi ayağına giyen Çakır, bu benim ayağımda olacak dedi. Kadınlarımız bana muhalefet edip niye çalışmıyorsunuz diye sorsun bunu istiyorum. İşsizlere istihdam için başta sosyal tesis, rehabilitasyon merkezi kurup en az 60 kişi istihdam sağlayacağız. Ben şu anki Belediye binasını bozup orayı Kültür merkezi yapacağım. Tiyatro merkezi, kongre salonumuz yok. Bunu da yapacağım.

YAZ AYLARINDA FESTİVAL YAPACAĞIZ

Belediye olarak yazları festival düzenleyeceğiz. Kendi değerlerimiz sahneye çıkaracağız. Belediyenin bir tek plajı yok. Onu da söz veriyorum yapacağım. Ardından Çocuklar sahneye çıkıp oyun parkı istediler. Dediler ki, ”dede oyun parkımız yok.” Buradan söz veriyorum onu da ben yapacağım. En az 3 adet çocuk parkı yapacağız. Şu anki çocuk parkları çok kötü onları hemen onaracağım. Ve hizmete açacağım. Pazar’ın tarihi iskelesi perişan bir halde onu restorasyon yapıp, halkın hizmetine açacağım.

SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERECEĞİZ.

Otobüs terminalimiz de gözden geçirip yeniden PAZAR a yakışı bir terminal yapacağım. Pazar’da Pazarspor ve 5 amatör takımımız var. Biz Belediye olarak bunlara katkı sağlayacağız. Pazarspor denince Türkiye, Türkiye deyince Pazar akla gelir. Yöresel ürünlerimizin sergileneceği pazarlama yeri yapacağı. Bunu Ziraat Odası ile iş birliğiyle yapacağız. Kentsel dönüşümü ele alacağız. Biz bakanla görüşüp bu işi yapacağız. Turizm konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Gelen ziyaretçileri önce Pazar’da sosyal tesislerimizde ağırlayıp öyle yolcu yapacağız. Bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olacağım sizde bizim yanımızda olun. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.” dedi.

Son olarak Başkan adayı Çakır, sahneye çıkan yaşlı bir bayan ile çizmeler ayağında horon oynadı. Kalabalıkta eşlik etti.

 

 


Gerçek pazarlı
29.03.2024 16:42:30
İzmir belediye başkanı tunç söyer gelmiş destek olmak için beş yılda İzmire çivi çakmayan pis kokudan geçilmeyen yağmurda çamurda yasanmaz bir hal alan İzmirin belediye başkanı destek olacak kılavuzu karga olanın burnu......kurtulmaz derler

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI