Rizeli Gençlerden Kayak Tesisi Çağrısı

Rize ve ilçelerinde birçok kişi kayak sporu yapıyor. Yörede Kayak tesislerinin olmayışı bu gençlerin Rize’nin dışındaki kayak merkezlerine gitmelerine sebep oluyorlar.

YAŞAM 3.02.2024 11:18:00 826 0
Rizeli Gençlerden Kayak Tesisi Çağrısı

Erzurum Palandöken kayak merkezi (257 km), Kars Sarıkamış kayak merkezi (405 km) Artvin Ata bari kayak merkezi(139 km), Gümüşhane Zigana Gümüşkaya kayak merkezi (148 km), Uludağ kayak merkezi ( 1230km) Kayak yapmaya bu tesislere gittiklerini söyleyen gençlerden Murat Memoğlu, “ 6 yıldır bu spor yapıyoruz. Yollarda çile çekerek kayak merkezlerine geliyoruz. Bizim gibi yörede birçok kişi bu spor için yollara düşüyor. Ekonomik olarak da başka bölgelere katkıda bulunuyorlar” dedi.

Hafta sonu Palandöken’e kayak yapmak için giden gençler; Erzurum palandökenden, dünyanın en güzel ve kayağa elverişli Kaçkarlarda Kayak tesisi yapılması için söz verenlere yeniden seslenen gençlerden (Murat, Hanife, Recep, Emine, Sabit, Elif, Yusuf, Mihriban, İsmail, Ayşe, Muhammet, Mehmet ve Ahmet ) MEMOĞLU, “ Çamlıhemşin Ayder’de yapılması için her yıl gündeme gelip rafa kaldırılan Teleferik Projesi ile Kayak Merkezinin bölge için çok önemli olduğunu buradan bir kez daha ilgililere duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Yörede işletmecilik yapan Mustafa Memoğlu, benim gibi bölgede işletmecilik yapan Doktor Zeki Kızıltan ve akşam otelci esnaf arkadaşlar toplandığımızda yıllar önce o dönem merhum Mesut Yılmaz Turizm bakanıyken sözünü almıştık. Daha sonra ise Suat Kılıç festival sahnesinden “bu nasıl bir doğa burayı biz Davos yapacağız Cumhurbaşkanımız artık gitmeyecek onlar buraya gelecek Kayak merkezi ve teleferik yapacağız. Ayder’de artık Turizm yıl 12aya yayılacak dendi. Kaç yıl vaatlerini izledik Ayder ’den Hazindağ’a oradan Samıstal’a bağlantılı orada kayak merkez olacak diye. Bölgemizin insanları ülkenin çeşitli yerlerine kayak yapmaya gidiyorlar.” dedi

 

 

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI