Rizeli Muhtar seslendi. Tek sıkıntımız var köyde insan yok

Rizeli Muhtar seslendi. Tek sıkıntımız var köyde insan yok

YÖREDEN HABER 20.12.2023 10:41:29 322 1
Rizeli Muhtar seslendi. Tek sıkıntımız var köyde insan yok

Rize’nin en eski köylerinden olan birçok siyasetçi, iş insanı ve bürokrat yetiştiren Hemşin İlçesine bağlı 112 haneli Çamlıtepe Köyü Muhtarı Halil İbrahim Cihan, köyün tek sıkıntısı var dedi.

Muhtar Cihan, “İkinci dönemdir muhtarım. Çamlıtepe Köyü (Zuğa) da bir ben birde bana yakın komşum arkadaşım var. Onun dışında köyde genç yok.” dedi

Halil İbrahim Cihan “Bu köyde çocuk sadece bende var.3 çocuğum var 2’si okula gidiyor. Okula giden çocuklar ise yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki okula taşımalı sistemle gidip geliyorlar. Bir öğrenci servisi aşağı yukarı 4 köyden öğrenci alıp okula götürüyor.” diye konuştu

Hemşin’deki okulumuzun bile öğrenci eksikliğinden dolayı kapanma ihtimali var. Şu an iki üç aile burada kaldı. Diğerleri ise gurbette çalıştıklarını söyleyen muhtar Cihan, Bu köy 112 haneden ibarettir. Hayvancılık şu an yok. Bundan iki sene öncesine kadar ben yapıyordum. Yaklaşık 30 adet büyükbaş hayvanım vardı. Süt üretimi yapıyordum. Maddi giderler artıp sıkıntıya girince ve gelir gideri de karşılamayanınca bırakmak zorunda kaldım. İleride şartlar el verdiğinde tekrar yapmayı düşünüyorum.” dedi.

Muhtar Cihan, Burada sıkıntımız tek “İNSAN YOK” onların geri gelmelerini istiyoruz. diyerek gurbetteki komşularına çağrıda bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Ankaradan selamlarımla
21.12.2023 10:33:04
İnsan şehirlerde de zaten kalmadı neredeyse.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI