Rize'de çığ düşen yayla yolu ulaşıma açıldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çığ düşmesi sonucu yaklaşık 5 aydır ulaşıma kapanan 6 köy yolu ulaşıma açıldı. Ekipler yolu ulaşıma açmak dün başlattığı çalışmaya bugün de devam ettiler.

YAYLALARIMIZ 16.04.2024 14:04:00 501 0
Rize

Doğu Karadeniz Bölgesi´nde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ani kar erimeleri heyelan ve çığ düşmelerine neden oluyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çığ düşmesi sonucu yayla 5 köy 2 yayla yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolu ulaşıma açmak için yoğun çalışma başlattı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasıyla kapalı yol yeniden ulaşıma açıldı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 5 köy,2 yayla yolu 5 aydır çığ nedeniyle kapalıydı. Alipaşa mevkiinde çığın temizlenmesi yaklaşık 5 saat sürerek dün itibarıyla açıldı. Bugünde Kale, Sıraköy, Ortayayla ve ortaklar köyüne bağlı yollar İl Özel İdaresi makinelerinin çalışmasıyla açıldı.

 Yolun ulaşıma kapanması üzerine köy muhtarları durumu İl Özel İdaresine bildirdi. Çığ bölgesine sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri yaklaşık 5 saat süren kar temizleme çalışmasının ardından yolun yeniden ulaşıma açılmasını sağladılar.

Ortaklar köyü Muhtarı Şerafettin Yılmaz,” Dün başlattığımı ve en çok zorlandığımız Kale köprüsü ve Alipaşa mevkiinde çığ düşmesi sonucu iş makineleriyle yaklaşık 5 saat süren çalışma ile açıldı. Bugünde kalan kısımlar açılarak iki gün içinde yollar tamamen ulaşıma açılacaktır. Yine de vatandaşlarımızın çığ düşen dediğimiz yerden geçerken çok dikkatli olmaları gerekir. Her an bu yerde hala çığ tehlikesi var” dedi.

Muhtar Yılmaz, “her yıl bu bölgelerde yaşanan çığlar için çığ tüneli yapılmasının gerektiğini de söyledi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI