Rize'ye 4 uzman doktor geliyor

Rize'de sıkıntısı yaşanan Onkoloji servisine 4 uzman doktor atanacak.

SAĞLIK 8.09.2023 16:00:13 274 0
Rize

Rize'de eksikliği hissedilen branşlarda doktor ataması yapılması bekleniyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine çocuk yandal uzmanları ile birlikte 4.onkoloji uzmanının eylül ayı içinde ataması planlanıyor.

HABER:ARZU ERBAŞ
Rize'de vatandaşlar tarafından eksikliği sık sık dile getirilen ve uzman doktor olmadığı için hastaların il dışına gitmek zorunda kaldığı bir çok branşta doktor ataması yapılması bekleniyor. Özellikle çocuk yandal doktorlarının olmadığı kentte, yapılan girişimler sonucunda 4 uzman hekim ataması yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi için Çocuk Endokrinolojisi, Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi, Çocuk Nefrolojisi,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşlarında atama yapılması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ayrıca Yoğun Bakım, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Tıbbi Onkoloji, Acil Tıp, İç Hastalıkları branşlarında da atama yapılacak.

RİZE'DE İLK KEZ 4 ONKOLOJİ DOKTORU

Bu arada onkoloji alanında yaşanan sıkıntılar sonucunda ataması yapılan ve bu hafta göreve başlayan 3. onkoloji doktorundan sonra 4. Tıbbi onkoloji doktoruda eylül ayı içerisinde atanacak. Atamanın yapılması ile Rize'de ilk kez 4 onkoloji doktoru aynı anda görev yaparak hastalara hizmet verecek.

REKTÖR YILMAZ MÜJDELİ HABERİ DUYURDU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurarak verdiği destekten dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti. Prof. Dr. Yılmaz 'Sağlık Bakanlığımız tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi için Çocuk Endokrinolojisi, Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi, Çocuk Nefrolojisi, Yoğun Bakım, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Tıbbi Onkoloji, Acil Tıp, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşlarında Eylül ayı içinde birer uzman doktor ataması yapılması planlanmaktadır. Çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Sağlık Bakanımıza taleplerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.'dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI