Rize Valisi Bektaş 'suyun her halini yaşıyoruz'

İlki 2006 yılında Ankara’da, ikincisi 2010 yılında Afyonkarahisar’da üçüncüsü 2013 yılında İstanbul'da düzenlenen Ulusal Taşkın Sempozyumu'nun dördüncüsüne Rize ev sahipliği yapıyor.

YÖREDEN HABER 23.11.2016 18:19:30 43 0
Rize Valisi Bektaş
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Su Keder Değil, Hayattır” sloganıyla düzenlenen sempozyumun açılış bugün gerçekleştirildi.

Toprak ve su kaynakları alanında faaliyet gösteren uzmanların, araştırmacıların, teknik elemanların, şehir bölge plancılarının, hukukçuların, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, mahalli ve mülki idarelerin yönetici ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek sempozyum, 25 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada; “Rize olarak suyun çay halini, dere halini, orman halini, heyelan ve taşkın halini ve sel halini yazıyoruz. Yani açıkçası suyun her halini yaşıyoruz. Bütün bunlara rağmen su büyük bir nimettir” dedi.

Rize, coğrafi yapısı ve ikliminin dayattığı koşullar yüzünden, suyun bazı dezavantajlarını yaşadığını ifade eden Vali Bektaş, “Yapacağımız yatırımlar için bize arsa gerekiyor. Dereye, dağa, yamaca dokunmak zorunda kalıyorsunuz. Arkasından da o dere, dağ ve yamaç sizden bir şekilde hıncını alıyor. Ama burada büyük bir şansımız var. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu konuya çok hakim ve konuyla ilgili şimdiden birçok eylem planı hazırlatmış durumda. Bu sempozyum da bu eylem planlarının altının doldurulmasına ciddi katkılar sağlayacaktır
” şeklinde konuştu.

4. Ulusal Taşkın Sempozyumunun, Rize’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Rize Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI