Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerine Proje Desteği

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerine Proje Desteği

EĞİTİM 26.09.2023 12:05:55 201 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerine Proje Desteği
Haber: Belgin KELEŞ
Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) 2023-A4-02 Çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulunan bir projeyle Türkiye'de sağlık alanındaki araştırma ve geliştirme çalışmalarının ön saflarında yer almaya devam ediyor.
Proje, RTEÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mercantepe yürütücülüğünde yürütülecek. Projenin amacı, Ginkgo biloba yaprak besi yerinde yetiştirilen Eisenia fetida solucan özütü içerikli yara ve yanık kreminin sıçanlarda tam deri yaraları üzerindeki iyileştirici etkilerini incelemek.
Proje ekibinde, RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve Mühendislik Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Yüksek de yer alıyor.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, projenin desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Bu proje, üniversitemizin sağlık alanındaki araştırma ve geliştirme çalışmalarının önemli bir göstergesidir. Projenin tamamlanması ile Türkiye'de yara ve yanık tedavisinde yeni bir dönemin başlamasına katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.' dedi.
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Tolga Mercantepe ise, projenin amacını şu şekilde açıkladı: 'Projemiz, Ginkgo biloba yaprak besi yerinde yetiştirilen Eisenia fetida solucan özütü içerikli yara ve yanık kreminin, sıçanlarda tam deri yaraları üzerindeki iyileştirici etkilerini incelemektedir. Bu çalışmayla, söz konusu kremin yara iyileşmesini hızlandırıcı ve ağrı kesici etkilerini ortaya koymayı ve bu kremin klinik kullanım potansiyelini değerlendirmeyi hedefliyoruz.'

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI