Pazar'lı Hemşerimiz Genel Başkan Yardımcısı oldu

Rize Pazar'lı hemşerimiz Temel Yaşar KAMU SEN Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

YÖREDEN HABER 23.01.2014 12:09:09 88 0
Pazar

Bayram Ali Kavalcı
Rize ve Artvin illerinde faaliyet gösteren KAMU-SEN e bağlı Türk Enerji-Sendikası 14 Nolu Kaçkar Şubesinin yaklaşık on yıldır Şube Başkanlığını yapmakta olan Temel YAŞAR,  18-19 Ocak Tarihlerinde Sendikanın Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda Türkiye Genelinde 205 delegenin 112 sinin oyunu alarak Mali İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcılığına seçildi.

               

       Temel Yaşar Kimdir? 1955 yılında Pazar Derebaşı köyünde doğdu, ilk,Orta ve lise eğitimini pazarda tamamladı. Meslek Yüksek Okulu ve İşletme fakültesi mezunu olan Temel YAŞAR 1980 Yılında Çaykur  Anatamır Fabrikasında Muhasebe Memuru  Olarak göreve başladı.    Aynı fabrikada Dört yıl  Memurluk,Dört yıl şeflik yaptıktan sonra 1988 yılında Ambarlık Çay Fabrikasına Muhasebe Müdürü olarak atandı.

               Çaykur'un çeşitli çay Fabrikalarında Muhasebe Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Uzun zamandır Çaykur Pazarköy Çay Fabrikasında Muhasebe Müdürü olarak çalışmaktadır.

              Geçlik Yıllarından bu yana sosyal faaliyetlerle iç içe yaşadı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun Genel Başkanlığı yaptığı yıllarda, Rize Pazar Ülkü Ocakları Derneği, Yüksek okulda öğrenci Derneği Başkanlığı yaptı.

               Anatamır Fabrikasında Muhasebe Memuru olarak çalışırken 12 Eylül 1980 Askeri yönetimi tarafından tutuklandı. Dört ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

               Sırası ile kısa Adi TÜRKAV olan, Türkiye Kamu Çalışanları  Vakfı Rize Şubesi Mali Sekreterliği, Türk Tarım Orman Sendikası Rize Şube Başkanlığı,Türk Enerji Sendikası Trabzon Şubesi Başkan Yardımcılığı, Çaykur Sosyal Güvenlik vakfı Denetleme Kurulu üyeliği de yapmıştır. 2004 yılından bu yana Türk Enerji-Sendikası 14 Nolu Kaçkar Şubesi Başkanlığı görevinde bulundu. Geçtiğimiz  yıl Kamu-Sen il temsilciliği görevine seçilmişti. Evli ve üç çocuk babası olan Temel YAŞAR bundan sonraki Sendikal hizmetleri nedeniyle çalışma hayatını Anakara'da devam ettirecek. Türk Enerji Sendikası Genel Başkan yardımcılığına seçilen Temel Yaşar'ın bu yeni görevi Rize kamuoyunda sevinçle karşılandı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI