Pazar’da Şehitlik Anıtı Ziyaret Edildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ uncu Yıldönümü münasebetiyle anma töreni düzenlendi.

TEFEKKÜR 19.03.2024 14:31:00 386 0
Pazar’da Şehitlik Anıtı Ziyaret Edildi

İlk tören 15 Temmuz Demokrasi meydanında gerçekleşen program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'na ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı; ardından, Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günün anlam ve önemini anlatan konuşma, şiir ve Çanakkale Geçilmez adlı Koro-Oratoryo-Tiyatro gösterimi ile devam etti.

ŞEHİTLER ANITINA ZİYARET

Bir süre önce Rize İl Özel İdaresi il genelinde bulunan şehit kabristanlıklarının yapım ve onarım çalışmaları başlattı.

Bu kapsamda 1. Dünya Savaşı’nda bölgede mücadele ederek şahadete yürüyen Pazar Sahil müfrezesine bağlı şehitlerin kabirleri için Pazar ilçesine bağlı Şehitlik Köyü'nde 2020 yılı Temmuz ayında başlanılan anıt inşaatı tamamlandı. 

Anma programı kapsamında son olarak, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın’ın yanısıra protokol üyeleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşların da katılımı ile Pazar Şehitlik Müfrezesi ziyaret edildi. Şehitlik anıtında tüm şehitlerimiz için dua edilip, kuran okundu.

Programa Kaymakam Mustafa AKIN, Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Üsteğmen Murat DEMİRBAŞ, Belediye Başkanı Ahmet BASA, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ERBAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi KUYU, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet ÖZBEK, Siyasi Parti Temsilcilerinin İlçe Başkanları, Kurum Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Pazar Kaymakamı Mustafa AKIN programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI