PAZAR'DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILIYOR

Pazar'da Sarıkamış anısına Oratoryo gösterisi

KÜLTÜR 24.01.2014 07:41:41 67 0
PAZAR
25 Ocak Cumartesi günü Saat 13.30’da Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilecek oratoryo ile ilgili bilgi veren ADD Pazar Şube Başkanı Metin Atasaral, “2011 yılında ADD olarak Sarıkamış şehitlerini anma programına katıldığımızda programı sunanlar, ‘Bu bölgede Sarıkamış savaşlarında en çok şehit Trabzon’un Maçka ilçesi ile Rize’nin Pazar ilçesinden verildi’ dediler. Bu ifade önce bizi şaşırttı.

Pazar küçük bir ilçe diye düşündüm ama sonra aklıma geldi 1914’lü yıllarda Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin; Pazar’a bağlıydı. Dolayısıyla bir il konumundaydı. O zaman doğru olabileceğini düşündüm.

Bu ilgimizi çekti. Biz de oradaki şehitlerimizin anısına 99’uncu yıldönümünde Pazar’da bir etkinlik düzenlemeyi düşündük ve ‘Sarıkamış’a doğru’ konulu bir oratoryo hazırladık. Pazar Müzik Sevenler Derneği’nin destekleriyle gerçekleştireceğimiz bu oratoryoyu 25 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 13,30’da Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi salonunda sunacağız. Program ücretsizdir. Belediye binası önünden saat 12,30’da araç kaldırılacak. Tüm halkımız davetlidir.”
dedi.


Bu arada oratoryo gösterisi için ekip günlerdir Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonu'nda hazırlık çalışmalarını devam ettiriyor. Programın eksiksiz şekilde gerçekleştirilebilmesi için provaların aralıksız sürdüğü ifade edildi... 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI