PAZAR’DA KADINLARA YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Pazar ilçesinde MCORA tatil köyü tesislerinde verilen eğitime 206 kadın ve kızlar katılım gösterdi.

EĞİTİM 25.09.2023 09:09:46 104 2
PAZAR’DA KADINLARA YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteklemiş olduğu Kadınların ve Kızların İnsan Hakları Projesi’nin üçüncü aşama eğitim çalışmalarının sonuncusunu 23-24 Eylül 2023 tarihleri arasında tamamlamış bulunmaktayız.

Pazar ilçesinde MCORA tatil köyü tesislerinde verilen eğitimine 206 kadın ve kızlar katılım gösterdi.

Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği – “BIZ DE VARIZ” tarafından düzenlenen eğitimleri; Yaşar Yeğen ve Nuran Şimşek’in verdiği ve 2 tam gün olarak sürdüğü, her katılımcı günde 8 saatten toplam 16 saat ders aldığı ifade edilen basın açıklamasında özetle şunlar kaydedildi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA 75 DERNEK ÜYESİ KATILDI

'Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteklemiş olduğu Kadınların ve Kızların İnsan Hakları Projesi’nin üçüncü aşama eğitim çalışmalarının sonuncusunu 23-24 Eylül 2023 tarihleri arasında tamamlamış bulunmaktayız. Eğitim çalışmasına toplam 75 dernek üyesin katılmıştır. Eğitim çalışmasıyla üyelerimize “Aktif ve Bilinçli Üyelik” konusunda eğitimler verilerek kapasiteleri artırılmıştır. Katılımcıların almış olduğu eğitim konu başlıkları şu şekildedir: “STK’lar için Meşruluk, Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık, Sivil toplum için “Hesap vermek” ne demek?, STK’lar kimlere hesap vermek durumundadırlar?'

DAHA ÖNCE BİRLENEN KONULAR HAKKINDA SUNUMLAR YAPILDI

'Savunuculuk, Savunuculuk Stratejisi Nedir? Sorun Analizi, Üçgen Analizi, Strateji Hazırlama, Savunuculuk Stratejisinin Belirlenmesi, Uzun ve Kısa Dönemli Amaçlar ve Hedeflerin Belirlenmesi, Aktörlerin Tanımlanması, Gönüllü Yönetimi Nedir? Gönüllü Yönetimi Nedir? Savunuculuk Nedir? Kampanya ve Lobicilik Nedir? Savunuculuk Faaliyetleri Meşru mudur? STK’lar Politika Yapar mı? Politika Süreci Nedir? Ve STK’lerde cinsiyet.”

Son eğitim çalışmasıyla Kadınların ve Kızların İnsan Hakları Projesi kapsamında toplam 206 kişinin katılımıyla tamamlanmış olduğu bildirildi.


Anahtar Kelimeler:
Nurdoğan Can
25.09.2023 09:28:16
Başarılar dilerim...

SUDE CAN
25.09.2023 09:30:36
TEBRİKLER...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI