Pazar Kent Meclisi ilçede ilk kez yeni bir çalışmaya imza attı.

Pazar Kent Meclisi ilçede ilk kez yeni bir çalışmaya imza attı.

YAŞAM 21.03.2024 10:02:00 628 1
Pazar Kent Meclisi ilçede ilk kez yeni bir çalışmaya imza attı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 10 gün kaldı. İlçede seçime katılacak olan partiler çalışmalarına devam ederken, diğer yanda da projelerini seçmene kabul ettirip oy almaya çalışıyorlar.

Pazar’da bir süre önce kurulan ve ilçenin daha güzel, yaşanabilir, sosyal bir yapıya oluşturulmasına yönelik faaliyetlerde katkıda bulunup, ilgililere yaptıkları çalışmaları dosya olarak sunan Pazar Kent Meclisi, seçim öncesi akademisyenlerle Pazar’ı tarayarak yapılması gerekenleri tespit ettiler.

Hazırladıkları raporların birer suretini de, Siyasi Parti Başkan adaylarına ve STK’lara sundular.

Basın Büromuzu ziyaret eden Pazar Kent Meclisi Üyeleri yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

Yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verdiler.

AMACIMIZ DAHA GÜZEL BİR PAZAR…

İlçemiz Pazar’da, devletin anayasal görevlerinden birisi olan sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentler kurulması için, insanı temel alan bir kentsel dönüşüm süreci yürütülmelidir. Doğal varlıkları, ekolojik, tarihi, kültürel, toplumsal değerleri koruyan yerleşim politikası temelinde bütüncül bir planlama yaklaşımı ile Pazar halkının katılımı ve Pazar halkının ihtiyaçlarını göz önüne alan bir planlama süreci başlatılmalıdır. Bu süreç yapı stokunun iyileştirilmesinin yanı sıra kentin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlamalıdır. 

SORUNLAR ORTAKLAŞA ÇÖZÜLÜR

Pazar Kent Meclisi olarak Pazarımızın sorunlarını belirleyip, çözüm noktasında ortaklaşa bir anlayış geliştirme çabası içerisindeyiz. 

BİLİM İNSANLARI PAZAR İLÇEMİZ İÇİN DETAYLI ÇALIŞMA YAPARAK RAPOR HAZIRLADILAR

Bu amaçla; Bilim insanları Prof. Dr. M. TANER GÖREN (Çapa Tıp Fakültesi Emekli Öğretim üyesi, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi), Doç. Dr. PINAR PELİN GİRİTİOĞLU (İstanbul Ü. Öğretim Üyesi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şb. Yönetim Kurulu Üyesi), Doç. Dr. OĞUZ KURDOĞLU (KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi), ESİN KÖYMEN (Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı), SELAHATTİN BEYAZ (Çevre Mühendisi, İstanbul Çevre Mühendisleri Odası), Mimar ÖZGÜR BAŞAR ÇALIŞKAN, İç Mimar BAHTİYAR POSTA (Gedik Üniversitesi Araştırma Görevlisi), HATİCE HACISALİHOĞLU’nun katılımı ile bir teknik inceleme heyeti oluşturduk. Karşılıksız olarak yaptıkları bu çalışma için kendilerine Pazarlılar adına bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teknik heyet tarafından, Pazar’ın kentsel sorunları tespit edilerek çözüm önerileri konusunda raporlar hazırladı. 

RAPORLAR SİYASİ PARTİLERE VE STK LARA SUNULDU.

Bu raporların bir özeti ve beklentilerimizi, Sayın Belediye Başkan adayları ve Sivil Toplum Örgütlerine sunduk. Bu raporu Pazar Kamuoyu ile de paylaşmak amacı ile siz değerli basın mensuplarına iletiyoruz.

 

                                                                   


yılmaz bozoğlu
21.03.2024 19:25:37
yazın denize girilen hamıdıye plajı çok kötü bakımsız tuvalet sorunu temızlık yıkanma kulubelesı soyunma odaları bay bayan .mahlesef bu medenı ıhtıyacı himse gündeme getirmedi. eleckek belediye aşkanının dıkkatıne

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI