Otizmli Çocuklar Vali Baydaş’ı Ziyaret Etti

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mukaddes Usta ve otizmli öğrenciler, Vali İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret etti.

SAĞLIK 3.04.2024 10:23:00 186 0
Otizmli Çocuklar Vali Baydaş’ı Ziyaret Etti

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarete; Vali Baydaş’ın eşi Zeyneb Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Abdülaziz Büyük ve öğretmenler de eşlik etti. Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mukaddes Usta, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek otizmli çocuklara yönelik talep ve isteklerini dile getirdi. Gerek günlük yaşamda gerekse eğitimlerinde yaşadıkları problemleri dile getirdi.

Otizmle ilgili farkındalık yaratmak adına yapılacak her türlü çalışmayı çok önemsediklerini belirten Vali Baydaş, “Otizmli çocuklarımızın eğitimleriyle, sosyal yaşama entegre olmaları adına yapılan ve yapılacak birçok çalışma var. Otizmli çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri için devletimizce önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Bizler her zaman bu özel çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız” dedi.

Ziyaretin sonunda otizmli çocuklar kendi elleriyle yapmış oldukları resimleri Vali Baydaş’a hediye etti. Vali Baydaş da çocuklara hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: Otizmli Çocuklar Baydaş’ Ziyaret
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI