ORKÖY, KREDİLERİYLE ORMAN KÖYLÜLERİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğü Orköy kredileri ile orman içinde veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini artırmaya devam ediyor.

TRABZON-ARTVİN 17.10.2023 12:32:38 92 1
ORKÖY, KREDİLERİYLE ORMAN KÖYLÜLERİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Orman Genel Müdürlüğü Orköy kredileri ile orman içinde veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini artırmaya devam ediyor.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü olarak “Orköy Kredileri” kapsamında bu yılki program olan 45 orman köyünde, 207 aileye, 17 milyon 500 bin TL’lik destek ile orman köylüsünün yaşam standartlarını yükseltmek için, sosyal ve ekonomik olarak desteklemeye devam ediyor.

Ekonomik nitelikli krediler kapsamında 16 aileye traktör, 4 aileye tomruk çekme vinci (tambur), 1 aileye motorlu testere ve 74 aileye fenni arıcılık kredisi verilmiş olup 3 milyon 200 bin TL’si hibe olmak üzere kalanı 4-7 yılda faizsiz geri ödemeli 16 milyon TL kredi desteği sağlanarak ödemeleri gerçekleştirildi.

Sosyal nitelikli krediler kapsamında ise 85 aileye dam örtülüğü ve 27 aileye güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi kredisi verilmiş, 300 bin TL’si hibe olmak üzere kalanı 3-5 yılda faizsiz geri ödemeli 1milyon 500 bin TL kredi desteği sağlanarak ödemelerinin bir kısmı yapılmış ve kalan ödemeleri Ekim ayı içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, “ ormanların korunması ve geliştirilmesinin yanında, orman köylülerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarının sağlamak, ormanlar üzerindeki olumsuz baskıyı azaltmak ve istihdamı artırmaya yönelik projeler geliştirmek için orman köylüleri desteklemeye devam edilecektir” açıklaması yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
Hasan Arıcı
18.10.2023 20:54:53
Guneş panelleri ile ilgili çalismalar yapılsa daha iyi olur.elektrik üretimi yapılarak ısınma olayida bedavaya gelir.Ormanlarimizda ağaç kesilmez ısınma olayı cozulebilir

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI