Mecliste 10 Rizeli Milletvekili Görev yapıyor

Mecliste 10 Rizeli Milletvekili Görev yapıyor

SİYASET 24.02.2024 12:55:00 560 1
Mecliste 10 Rizeli Milletvekili Görev yapıyor

MURATHAN EKŞİOĞLU/ANKARA

14 Mayıs ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Rizeli 10 Milletvekili değişik il ve partilerden seçilerek TBMM yer alacaktır. 

Rize’den seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alacak olan Rizeli Tahsin OCAKLI, Muhammet AVCI ve Harun MERTOĞLU ile birlikte; Aslen Rizeli bir ailenin çocuğu olan ve Ankara’dan seçilerek TBMM’de yer alan Zehranur AYDEMİR 28.dönem parlamentosunda yer alacak en genç milletvekili olma özelliğini taşımaktadır. 

Zehranur AYDEMİR Endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde çift ana dal programı yapmaktadır.

 Ayrıca Ankara’dan seçilerek Meclise giden Hemşinli siyasetçi Ahmet Tevfik İLERİ’nin torunu Elektrik Elektronik Mühendisliği Dr.Ömer İLERİ’de Rizeli olarak Ankara’dan seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alan milletvekili olmuştur. 

Rize-Pazar nüfusuna kayıtlı olan ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan, aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlayan Yüksel TAŞKIN İzmir’den seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alan milletvekili olmuştur. 

Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmazın oğlu Mehmet Akif YILMAZ’da bir Rizeli olarak Kocaeli’nden seçilerek parlamentoya gelen milletvekili olmuştur. 

Rizeli Hasan KARAL, Erkan KANDEMİR ve Selim TEMURCU İstanbul’dan seçilerek 28. Dönem parlamentoya seçilen milletvekilleri olmuştur. 

Muhammet AVCI, Harun MERTOĞLU, Zehranur AYDEMİR, Ömer İLERİ, Mehmet Akif YILMAZ ve Erkan KANDEMİR Ak Parti’den; 

Tahsin OCAKLI ve Yüksel TAŞKIN Cumhuriyet Halk Partisi’nden; Hasan KARAL DEVA Partisi, Selim TEMURCU ise Gelecek Partisi kontenjanından Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde yer alarak 28. Dönem parlamentoya seçilen milletvekilleri olmuştur.

 

 

 


Baki hazir
24.02.2024 21:14:45
Bu kişilerin içerisinden bizlerin.secmis olduğu vekillerden hangisi pazar için çaba harcadı pazar değişmez. Oldu artık saygilar

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI