Mahalleli vatandaşların duyarlılığı 7 yavru köpeği hayata döndürdü

Mahalleli vatandaşların duyarlılığı 7 yavru köpeği hayata döndürdü

GÜNDEM 21.09.2023 10:46:30 173 0
Mahalleli vatandaşların duyarlılığı 7 yavru köpeği hayata döndürdü

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde anne köpek 7 yavru dünyaya getirdi. Şiddetli yağmurda çay tarlasında kalan anne ve 7 yavru köpeğin bağırmasını duyan mahalleli ölmek üzere olan yavruları yeniden hayata dörderdiler.

Olay, Pazar ilçesine bağlı daha önce köy statüsünde olup, referandumla Pazar Belediyesi Mahallesi olan Derebaşı mahallesinde meydana geldi. Paşalıların oturduğu semtte dün gece yağan yağmur sonucu akan sular çay tarlalarını ırmağa dönüştürdü anda çay tarlasından köpek bağırma sesleri duyan Osman Paşalı balkondan dışarıya bakınca anne köpeğin yavrularının kurtarılması için yardım istediğini gördü.

Olayı yaşayan Osman Paşalı şunları anlattı. “ Gece saat 21.30 sıralarında şiddetli yağan yağmur sel gibi çay tarlalarına akmaya başladı. Bir gün önce 7 yavru dünyaya getiren anne köpek çay tarlası için yavrularını bakıyordu. Sele kapılacağı endişesi ile bağırmaya başladı. Bende Balkona çıkarak gördüm “ dedi.

Osman Paşalı, hemen mahalleliye haber verdi. Pazar ilçesinde de bu işi bilenlerden yardım talebinde bulundu. Pazar’dan gelen iki bayan çizmelerini giyerek çay tarlasına indi. Yavru köpekleri bulunduğu yerden alarak güvenli bir yere getirdi. Ardından da üşüyen ve acıkan yavru köpekleri ısıtıp sütle doyurdu.

O anları telefon kamerasıyla çeken Osman Paşalı duygu dolu köpek kurtarma operasyonu için, Ankara’dan geldim. Ve bu olayla karşılaştım. Sanki beni bekliyordu. Çok mutlu oldum.7 hayat kurtardım” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI