Köy ve Mahalle okullarının hali içler acısı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın köy okullarını kapatıp taşımalı eğitime geçmesinin ardından okul binaları çürümeye terk edildi.

PAZAR-RİZE 21.01.2024 13:15:00 755 0
Köy ve Mahalle okullarının hali içler acısı

Ali Akyıldız

Rize’nin Pazar ilçesinde daha önce köy olan ve referandumla Mahalleye dönüşün Kocaköprü Mahallesinde de bulunan ve zamanında birçok bürokrata eğitim verilen okulun bugünkü hali içler acısı durumda.

Köy sakinlerinden aynı zamanda da muhtar adayı olan Macit Çiçek, bu durumu anlatırken, bir an önce yetkililerin bu ve buna benzer okullara el atarak köy ve mahallelerin kullanımına açılmasını istedi.

Çiçek, zamanında benimde okuduğum bu okuldan ülkemizin her kademesinde görev yapan kişilerinde mezun olduğu (doktor, avukat ve iş insanlarını) tarihe tanıklık eden bu güzide eğitim kurumunun şu anki hali bizleri çok üzüyor” dedi.

Bütün bu sebeplerle boşaltılan köy okulları son yıllarda atıl bırakıldı. Yalnızca bina olarak görülen bu okullar kimi yerlerde bakımsızlıktan çürüdü, yıkık bir halde bırakıldı.

Çiçek, İMKB de çalışan kardeşlerim ve yeğenlerime durumu izah ettim. Müdürleriyle yaptıkları istişareler sonunda burayı yapacaklarını ve köye sosyal bir tesis olarak kazandıracaklarını söyledi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI