Kolay değil 172.Kez biraraya geldiler

Rize Grubunun 172.Buluşması Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf YILMAZ’ın katılımı ile Ankara’da DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yapıldı.

GÜNDEM 7.09.2023 10:26:17 464 0
Kolay değil 172.Kez biraraya geldiler

Ankara Rize Grubu’nun 172’inci buluşması, 06/09/2023 Çarşamba günü saat 19:00’de İrfan COŞKUN moderatörlüğünde yapıldı.

172.Buluşmanın ev sahipliğini;

Tahir HIRSLI Hakim- Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Kemal ŞAMLIOĞLU Doç.Dr.MEB Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, Osman YILMAZ Prof.Dr.ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi (Fizik) Öğretim Üyesi, Ayşen BAL GÜL Savcı Ankara Bölge İdare Mahkemesi, 2.Dava Dairesi e.Üyesi, Danıştay Savcısı, Sadettin KALKAN Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Denetçisi (Ombudsman) ,Ahmet MİNDER Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı, Bulut VARLI Uzman Dr. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı, Gökhan DURMUŞ , Doç.Dr.Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnş.Müh. Bölümü Öğretim Üyesi, Turan ÖZYANIK Ulaştırma e Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı, Osman YAZICI e.Genel Müdür, Gazeteci, Hazine ve Maliye Danışmanı, Akademisyen, İsmail SAFİ Doç.Dr.Eski Milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Güv. ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Emriye BAKOĞLU Hakim-Ankara 8.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı, Mehmet YEREBAKAN İller Bankası Yönetim Kurulu e.Başkan Vekili-İLBANK Müşaviri yaptı.

Buluşmaya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf YILMAZ ve Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut ALTINOK katıldı.

Katılımcılardan İbrahim ER yaptığı konuşmada; Rize Grubu temellerinin atıldığı ilk buluşmanın Adem Yavuz Sokaktaki küçük bir kafede başladığını, 14 yılı aşkın süredir devam eden birlikteliğin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti.

Turgut ALTINOK yaptığı konuşmada; kendisinin de fahri Rizeli olduğunu, Rize’yi ve Rizeliyi çok sevdiğini, birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi,

Prof. Dr. Yusuf YILMAZ yaptığı konuşmada ise; 172 inci buluşmanın çok anlamlı olduğunu, Grubun Rize’yi çok yakından çok takip ettiğinin gördüğünü, bu ilgiden çok memnun olduğunu, göreve başladığında Eğitim Hastanesinin durumunun içler acısı olduğunu, bunu düzeltmek için mücadele verdiklerini, Üniversite isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmasına rağmen, sorun çözmede yetersiz kaldığını, tüm kapıların açılmadığını, bir çok zorlukla karşılaştıklarını, acil servisin barakadan çıkarılarak 6 ayda Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları ile tamamlandığını, Üniversiteyi her noktada daha iyiye götürmek için çalışmaya devam edeceklerini, her türlü talebe açık olduğunu, sorunları dinlediğini, Türkiye’de sadece 2 okulda yaz okulu bulunmadığını, bunlardan birinin kendi üniversiteleri olduğunu, yaz okulu açılması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, sağlıkta personel eksikliği bulunduğunu, bunları tamamlamaya çalıştığını, doğru bildiği yolda yürümeye devam edeceklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI