Kış olimpiyatları'nı 16 kat daha net izleyeceğiz

Kış Olimpiyatlarını birkaç milyar insanın izleyebileceğini, çekimlerin ultra yüksek çözünürlük formatında yapılacağını açıklandı.

SPOR 28.11.2013 18:10:10 63 0
Kış olimpiyatları



Kış Olimpiyatlarını birkaç milyar insanın izleyebileceğini, çekimlerin ultra yüksek çözünürlük formatında yapılacağını açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yönettiği Olimpiyat tesislerinin hazırlık durumuna ilişkin toplantıda konuşan Çernışenko, “Oyunlar, 123 ülkede toplam 90 televizyon ve radyo kurumu tarafından yayınlanacak. Hepsi en büyük televizyon kurumlarıdır. Rekor sayıda izleyici bekliyoruz. Birkaç milyar televizyon izleyicisi olacağını umuyoruz.” dedi. Çernışenko, “Olimpiyatların tarihinde ilk kez çekimler Super Hi Vision formatında gerçekleştirilecek. Bu sinemalardakilerden iki kat daha yüksek çözünürlük ve alıştığımız HD formatından 16 kat daha net sinyal demek.” ifadesini kullandı. Yetkili, gazeteciler için medya merkezlerinde mükemmel koşulların oluşturulduğunu belirtti. Soçi'de Olimpiyatların yapılacağı dönemde otel fiyatlarının dondurulacağını ifade eden Çernışenko, Putin'in dün denetlediği otelde bir yatağın kahvaltı dahil 65 dolar (130 TL) olduğunu da sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI