Kazım Koyuncuyu sevenleri mezarı başında doğum gününü kutladılar

1972 yılının 7 Kasımında dünyaya gelen Kazım Koyuncuyu sevenleri mezarı başında doğum gününü kutladılar.

TEFEKKÜR 8.11.2023 10:23:20 90 0
Kazım Koyuncuyu sevenleri mezarı başında doğum gününü kutladılar

Hayati Akbaş

HOPA-Kazım Koyuncu sanatçı duruşunun yanında devrimci kimliği ile de belleklere kazındı. Karadeniz sahil yolu, Çernobil konularında sembol oldu. Kazım Koyuncu daha 14 yaşındayken Çernobil yağmurlarında ıslandı. O, yetkililerin duyarsızlığına karşı her platformda tepkisini dile getirdi. 'Hepimizde tümörler var ve hayatımızın belirli dönemlerinde radyasyon veya başka etkiler tetikleyip kansere dönüştürüyor. Kaza sonrası Bakan Aral’ın 'İyi gelir' diyerek televizyonda milyonların karşısında radyasyonlu çay içmesi sadece bir zeka sorunu değil, bir suçtur. Bu ülkenin politikacılara, yalancılara ihtiyacı yok. Ben böyle duyarsız yöneticilerin halk düşmanı olduklarını düşünüyorum!' derdi

Kazım Koyuncuyu Doğum yıldönümünde mezarı başında ziyaret ederek doğum günün kutlayan sevenleri “Seni unutmayacağız, unutturmayacağız Şair ceketli çocuk” demekten de geri durmadılar.

Kazım Koyuncuyu anıt mezarı başında ziyaret edenler arasında Lazca kitapları ile tanınmış yazar Bayram Ali Özşahin, Gazeteci Sami Özçelik ve AFGAD Onursal Başkanı Gazeteci Turan Şentürk’te vardı. Ziyaretlerinde Kazım Koyuncunun mezarına gül diktiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI