İRAN AKADEMİ CAMİASINDAN ARTVİN’E ZİYARET

İran Akademi Camiasından Önemli Konuklar Artvin Çoruh Üniversitesini Ziyaret Ettiler

FUTBOL 10.12.2023 14:14:50 272 0
İRAN AKADEMİ CAMİASINDAN ARTVİN’E ZİYARET

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi uluslararasılaşma stratejisi kapsamında gayretli çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kazvin Kar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Asadi, Khoramdareh Kar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Hassan Abdolahi ve İran Sendikalar Konfederasyonu İşçi Evi Kültür ve Eğitim Dairesi Başkanı Prof. Mohammed Sadegh Mohseni Kabir’in yer aldığı İran heyeti Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’i ziyaret etti.

Ziyarette Kafkasya Bölgesinin stratejik konumu ve ehemmiyetine dikkat çekilirken bölge üniversitelerinin birlikte yürüteceği akademik iş birliklerinin önemi vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Üniversitelerinin “tıbbi ve aromatik bitkiler” sahasında ihtisas üniversitesi olduğunu ve “tıbbi ve aromatik bitkilerin” küresel pazar payının hızla arttığına dikkat çekti. Bu vesileyle ilgili sahada inşa edilecek ortak proje ve potansiyel iş birliklerinin taraflara sağlayacağı müspet katkılara değindi.

Görüşmede konuklar kendi kurumları bünyesinde icra edilen akademik ve SOS yo-kültürel çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. AÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atakan Öztürk ve Prof. Dr. Bülent Sağlam ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gültekin'in de hazır bulunduğu program hediye takdimi ve karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI