İDDİALI GİTTİLER,ŞAMPİYON DÖNDÜLER

GİDİŞ VE DÖNÜŞLERİ MUHTEŞEM OLDU

SPOR 23.07.2013 08:33:33 43 0
İDDİALI GİTTİLER,ŞAMPİYON DÖNDÜLER


Artvin Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Halk Oyunları Topluluğu Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere gittiği İstanbul’dan iddia ettikleri gibi Türkiye 1.si olarak Artvin’e döndüler.
 Şampiyon folklor ekibini Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün,  MHP Artvin İl Başkanı Nedim Özer, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt, Başkan Yardımcısı ve Belediye Spor Kulübü Başkanı Zafer İnce, Kulüp Müdürü Uğur Delikanlı, Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdür Vekili Sinan Aslan, CHP Belediye Meclis Aday Adayları Cüneyt Öztürk, Yaşar Tekin Alkan, folklor ekibi oyuncularının aileleri ve Artvin halkı alkışlarla karışladı.
 
Boyunlarında altın madalyaları, otobüsün en önünde koydukları şampiyonluk kupasıyla Çok Katlı Otopark önünde otobüsten inen folklor ekibi aileleri ve Artvin halkıyla sarılmak başarılarını kutladılar.
 
KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE, KENDİ ÇOCUKLARIMIZLA BAŞARIYORUZ
 
Burada kısa bir konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün,  folklor hocaları Murat Altuntaş ve Şeref Öngüner ile gençleri tek tek tebrik etti. Artvin’e getirdikleri 1.lik,  kupasından dolayı teşekkür etti.
 
Başkan Özgün: “Artvin Belediyesi Spor Kulübü olarak bizim en önemli kültürümüz olan folklor üzerine yoğunlaştık. Bu kültürümüzü destekleyelim dedik.  Bakın biz basketbol takımı kurduk ne oldu? Hentbol takımımız vardı? Nereye kadar gidebildik? Ama horonlarda en iyi dereceleri alıyoruz. Çünkü bu bize ait bir kültür, bize ait bir gelenektir. İşte bir başarı daha. Bu başarı hocasıyla, oyuncularıyla tamamıyla öz ve öz Artvin’in başarısıdır. Bu ekibin içine Artvinli olmayan var mı? Yok. Demek ki biz bize ait olan, bizim kültürümüzü yaşatmak için küçük bir destek versek bile böylesine büyük başarılar geliyor. Ben hocalarımızı bu gençleri, kulübümüzün yöneticilerini başarılarından dolayı kutluyorum. Folklor ekibinde oynayan folklorcuların ailelerine özellikle teşekkür ediyorum. Eğer siz bu fedakârlıkta bulunmasanız, bize güvenmeseniz, bu başarıyı yakalayamazdık. Burada birlikte el ele vererek şampiyonluk kupasını Artvin’e getirmiş olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
 
Gelenek haline gelen şampiyonların halka kurup kısa bir horon oynama seremonisi aynı gün vefat eden Artvin’in köklü ve saygın Meriç ailesinin bir ferdinin vefatı nedeniyle yapılmadı.
Antrenör Murat Altuntaş, Artvin’e getirdikleri 1. lik başarısı üzerine; “Biz her zaman iddialı gittik, inandık, başardık ve hedeflediğimiz kupayı da beraberimizde getirip Artvin’e Artvin halkına hediye ettik. Başarmak güzeldir. Bu başarı sadece burada bulunan insanlara, oyuncularımıza, Merkez’e ait değildir. Artvin’in bütün ilçelerine, Artvin dışında yaşayan tüm Artvinlilere aittir. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. 
 
DAHA ÖNCELERİ ULUSLAR ARASI YARIŞMALAR YAPILIYORDU
 
Daha önceleri bu yarışmalar uluslararası da yapılıyordu. Ancak bizim dönemimizde maalesef yok. Keşke olsaydı. O zamanda Artvin halk oyunları Avrupa’dan altın madalyalarla, şampiyonluk kupalarıyla geliyor, adımızı tüm dünyaya duyuruyorlardı. Biz sürekli birincilikler alan Türkiye’deki diğer folklor ekiplerinin korkulu rüyası özel bir ekibiz. Bize desteklerini eseremeyen önce Belediye Başkanımız Sayın Emin Özgün’e, Spor Kulübü Başkanımız Sayın Zafer İnce ve Uğur Delikanlı’ya, Artvin halkına ve Artvin’in yerel basınına gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağ olun. Bu başarı, bu mutluluk hepimizin diyor, saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.
 
Folklor ekibine Türkiye içinde her hangi bir yerin adını söylemeleri halinde hemen tatile gönderebileceğini söyleyen Başkan Özgün; “Bu başarınızın bir ödülü olmalı. Eğer Türkiye’de herhangi bir tatil, turizm kentine gitmek isterseniz söyleyin. Gönderilim.  Uygun bir zamanda Yurt dışına da gönderebiliriz.” dedi.
 
 Artvin Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu 5-6 Nisan 2013 tarihlerinde Giresun’da düzenlenen yarışmada Büyükler Düzenlemeli Dal’da yarışmaya katılan 8 ekibin arasından birinci olmayı başarmıştı ve Horonların Finali Türkiye birincisi olmuştu. Bölgede birincilik elde eden ekip Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanmıştı. Halk Oyunları Topluluğu yeni bir başarıya imza atmak için İstanbul’da 20-21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere katılmak üzere dün Artvin’den yola çıktı. Artvin Çok Katlı Otopark önünde sabah saat 10.00’da toplanan Halk Oyunları Topluluğunu uğurlamaya Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce ve ekipteki yarışmacıların aileleri katıldı. Aileler çocuklarına başarı dilerken ekipteki bazı oyuncuların gözyaşlarına hâkim olamaması dikkatlerden kaçmadı.
 
Hareket öncesinde, soruları cevaplayan Ekip Eğitmeni Murat Altuntaş amaçlarının geçtiğimiz yıl Türkiye birincisi olan ekibi bu yıl da birinci yapmak olduğunu söyledi. İyi hazırlandıklarını ve iddialı olduklarını ifade eden Altuntaş, “ Ayrıldığımız bu meydana birinci olarak dönüp sevincimizi Artvinlilerle paylaşacağız” dedi.

(abbb) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI