İÇ SULARDA AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

Artvin İl sınırları içinde iç sularında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında yasaklandı.

YAŞAM 17.04.2024 09:57:00 205 0
İÇ SULARDA AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl dâhilindeki iç sularda su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında yasaklandığı açıklandı.

Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Bilinmelidir ki uygulanan yasaklar ve sınırlamalar su kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sularımızda yaşayan canlı türlerin devamlılığının sağlayabilmek amacı gütmektedir.

Yasak süresince ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan tüm balıkçılarımız hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından mevzuat hükümlerine uymalıdırlar, aksi takdirde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri gereğince yasal işlem uygulanacaktır.

Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir”.


Anahtar Kelimeler: i̇ç sularda avlanma yasaği başladi
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI