HOPA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

Hopa’nın Düşman İşgalinden Kurutuluşu ‘nün 106. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

TRABZON-ARTVİN 15.03.2024 13:13:00 218 0
HOPA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 106. yıldönümü yapılan tören ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törenin, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Çelenk sunma törenine, Kaymakam Abdullah Arslantürk, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Cumhuriyet Savcısı Halis İpek, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

14 Mart Hopa’nın Kurtuluş töreni daha sonra Hopa Sahilinde bulunan Festival Alanında devam edildi. Kaymakam Arslantürk, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Ekmekçi halkın, öğrenci gruplarının ve askeri birliklerin bayramını kutladılar. Daha sonra İstiklal Marşı öğrenciler ve töreni izleyen halk tarafından birlikte söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Taner Ekmekçi yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. İlçe düzeyinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüller verildi.

Tören okulların resmi geçit töreni yapıldıktan sonra sona erdi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI