HOPA’DA KAYMAKAMLIK VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Hopa Kaymakamlığı, Hopa Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde ile Özel Eğitimli Öğrenciler yararına, Hopa Kapalı Spor Salonunda, 14 Mart Hopa'nın Kurtuluşu Voleybol Turnuvası Düzenledi.

SPOR 16.02.2024 10:00:00 423 0
HOPA’DA KAYMAKAMLIK VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Kaymakamlığı, Hopa Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü koordinesi ile Özel Eğitimli Öğrenciler yararına, Hopa Kapalı Spor Salonunda, 14 Mart Hopa'nın Kurtuluşu Voleybol Turnuvası Düzenledi. Son başvuruların ardından kuralar çekilerek fikstür oluşturuldu. Düzenlenen Voleybol turnuvasına bu dönem 15 Takım katıldı.

15 takım arasında birde bayanlardan oluşan bir takım var

Geçen yıl olduğu gibi yerel dillerden de oluşan değişik takım adlarının olduğu takımların için de bir de tamamının kadınlardan oluşturan bir voleybol takımı olması dikkatleri üzerine çekti. Her yıl düzenlenen voleybol müsabakalarında sürekli erkekler takımlarına yönelik olduğunu istendiği takdirde en az bir kadın oyuncu oynatabilecekleri dile getiriliyordu. Bu düşünceye inat tüm takımları kadınlardan oluşturup bir oyuncularını erkek oyuncu oynatarak protesto eden Kadın takımı, Yenilsek de mücadele etmeye devam etmeye kararlı olarak müsabakada yer aldı.

Hopa Gençlik Spor Kulübü adı altında yarışacak olan kadın voleybolcular, müsabakalara file uzunluğu, boy avantajı ve rakibin fiziki gücüne rağmen, teknik ve istekle mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Geçen yıl düzenlenen turnuva da şampiyon olan takımda bu yılki turnuvaya katıldı. Güçlü oyunculardan oluşan takımların karşılaşmaları da hayli heyecanlı ve kıran kıran geçecek gibi. Heyecanlı bir Voleybol Müsabakası olacağı şimdiden belli olduysa da, Yardım için katılan Kadın voleybolcular gibi birkaç takım da amatör ruh ile müsabakaya katıldıklarını söylediler.

Müsabakaya Kaymakamlık takımı da katılacak. Takımda Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk ‘ün adı da yer aldı.

İLK GÜN KARŞILAŞMALARI OYNANDI

Turnuvanın ilk günü üç müsabaka düzenlendi. Müsabakaya, Hopa Gençlik Spor İlçe Müdürü M. Zafer Yazıcı, Merkez Kuledibi Muhtarı Osman Ersoy, Orta Hopa Muhtarı Turgut Adalı ve Voleybol severler katıldı.

Yapılan 3 müsabakanın Baş Hakemliğini Levent Yazıcı Sayı ve Masa Hakemliklerini de Göker Altuntaş, Berat Topaloğlu ve Alper Alpata yaptı. İlk maç Hopa Eğitim Spor ile Ata ikinci maç Sahil Güvenlik ile Orta Hopa, üçüncü maç Bro's ile Pagen-Hemp arasında yapıldı. Maç sonuçları Hopa Eğitim Spor Kulübü 2.0, OrtaHopa Spor 2.0 Bro's Spor 2.0 yenerek ilk gün maçlarını bitirdiler.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI