Hemşinli Mehmet Yazıcı köyüne dönmek istiyor

Rize'nin Hemşin İlçesinden olan Mehmet Yazıcı uzun yıllar Ankara'da yaşıyor.'Artık yaşlandım,köyümde ölmek istiyorum'dedi.

YÖREDEN HABER 11.12.2014 13:52:18 273 0
Hemşinli Mehmet Yazıcı köyüne dönmek istiyor
 Rize'nin Hemşin ilçesinden Mehmet Yazıcı çocuklukta şartlar gereği Ankara'ya gitmek zorunda kaldı.Uzun yıllar Başkentte yaşıyor.Bir an olsun memleket özelemi içinden çıkmıyor.'Çocuklar büyük şehirlere alıştı.Uzun yıllar bizde o yüzden Ankara'da kalıyoruz.Köyde evimiz oturulmayacak halde.İmkanlar da müsait olmadığından evimizi onaramıyoruz'dedi. 

Mehmet Yazıcı daha sonra şu açıklamalarda bulundu.'Hemşinin ortaköy mahallesindenim.65 yaşındayım.13 yaşından bu yana Ankara'dayım.Artık yaşamız geçti.Memlekete dönmek istiyorum.Bürokratlarımız ve siyasilerimiz yaşlı insanların köylerine dönmeleri için yol açsınlar.Bu yaştan sonra burada ne yapacağız.Hemşin de bir ikş ev kaldı.15 köyde her hane doluydu.İlçede manifaturacılar vardı.ŞİMDİ KEFEN ALMAYA PAZAR'a iniyoruz.Bu çok acı bir şey.Yöneticilereden köye dönmek için yardım bekliyoruz. Yaz aylarında her sene köye giderim.Köylerde 15 veya 20 gün bizim gibi gelenler ile kalabalık olur ve ondan sonra boşalır.Ekonomik nedenlerden dolayı kışın çocuklarının yanlarına geliyorlar.Durumu iyi olanlar 3 ay kadar kalıyor.Diğerleri ise erken dönüyorlar.

İDARECİLERDEN İSTEĞİ
Bizim gibi yaşlı insanların köylerine dönmeleri için projeler yapsınlar.Mecliste bir milletvekilimiz önerge vermişti.Emekli olanlardan 4 büyük şehirde yaşayanlar için maaşlarına belirli bir ödenek tahsis edecekleri üzerineydi, biz buna çok sevindik.Bunu biraz çabuklaştırmalarını istiyorum.BEN ÖLÜRKEN KÖYÜME GİDECEĞİM.ANKARA'DA MEZARA GİRMEM' dedi.


kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI