Günün Fotoğrafı ve Turizm Faaliyetleri

Rize bünyesinde barındırdığı Kaçkar Dağlarıyla adeta Turizm içim bir “CENNET” Bunu yeterince değerlendiremiyoruz.

TURİZM 2.04.2024 09:54:00 281 0
Günün Fotoğrafı ve Turizm Faaliyetleri

ABDULLAH UZUN

Bölgede Faaliyet gösteren DAĞCILIK VE DOĞA SPOR KULÜPLERİ ekonomik sıkıntı yüzünden ya kapanıyor, ya da faaliyetlerine katılacak yeteri düzeyde gezgin bulamıyor, o yüzden gezileri ya ara veriyor, ya da iptal ediyorlar.

Bir kişinin gezi masrafı 2023 yılında günü birlik olarak en az 500 TL yi buluyordu. Bu yüzden her hafta geziler düzenlemiyor ve katılımcı bulunamıyor.

Buna mutlaka Rize İL TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ bir çare bulmalı, Kulüplere nasıl katkıda bulunulabilir gibi konuları masaya yatırması gerekiyor. Sezonun açılmasına az bir zaman kala Kulüpler, Tur Operatörleri ve sahada bir zat çalışanlarla bir araya gelinip sorunlara çözüm bulunmalıdır.

PAZAR İLÇESİNDE DAĞCILIK KULÜPLERİ

31.01.2007 tarihinde kurulan Atina Dağcılık Kulübü (ADDK) ile, 27.07.2006 yılında kurulan Pazar Dağcılık Rafting ve Doğa Sporları Kulübü(PADOKS) ile ilçede her hafta farklı yerlere geziler düzenleyip bölgenin tanıtım açısından çok büyük rol üstlenmişti.

Bugün itibarıyla PADOKS faaliyetlerine son verirken, ADDK Kulüp olarak tescilini devam ettirirken faaliyetlerine ara vermiş durumdadır.

Gelişen ekonomik şartlarında etkilediği dağcılık kulüplerinin yeniden etkin faaliyetler göstermesi için Federasyon tarafından mutlaka desteklenmelidir.

Bölgenin tanıtımında en önemli görev üstlenin bu kulüpler, ekonomik zorluklarla kapanma aşamasına gelmiş durumdadırlar.

Rize ve Rize’ye bağlı Çayeli, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerinde de bu tür kulüplerin var olduğunu yakından bilen biri olarak, mutlaka çözüm yollarının bulunmasının gerektiğini düşünüyorum. Kulüp başkanlarıyla Rize’de Valilik öncülüğünde yapılacak olan bir toplantının hem kulüplere, hem de o kulüpler ile faaliyet gösterenlere çok büyük katkısı olacağını inanıyorum.

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI