Gezmeye ve görmeye değer Kadıralak Yaylası

Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı Kadıralak Yaylası'nda açan mavi yıldız çiçekleri toprağı adeta mavi bir örtü gibi kapladı. Yayla sakinleri hayvanlarının kışlık yiyeceklerini elde etmek için gübreleme çalışmalarına başl

YAYLALARIMIZ 30.04.2017 21:11:06 652 0
Gezmeye ve görmeye değer Kadıralak Yaylası

Kaçkar53.com

Kaçkar Fotoğraf Derneğinin düzenlemiş olduğu Trabzon-Tonya Kadıralak Yaylası gezisi güzel bir havada 25 kişinin katılımı ile Pazar'dan kaklakn iki araç ile yapıldı.

Gezi sorumlusu Osman Karali ' Her sene Nisan ayının son haftasında buraya gezi düzenleyip 15 gün süre ile açan mor çiçekleri fotoğraflıyoruz.Kadıralak Yaylası, her yıl nisan ayında ''mavi zakkum'' olarak da isimlendirilen ''mavi yıldız'' çiçeklerinin açmasıyla eşsiz bir manzara sunuyor.Kar henüz kalkmadı.Çiçekler de tam olarak açmadı.Ama yinede güzel bir gezi oldu.Katılanlara teşekkür ediyorum' dedi.

Tonya Çamlı mahallesinden Şenol Karaca yaptığı açıklamada ' Ben burada işletmecilik yapıyorum.Bu yayla mera malıdır.Kimsenin tapusu yoktur.Kullanım hakkı vardır.Bu sene Kar biraz geç kalktı.Her sene yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor.Hayvancılık yapılıyor.Hafta sonları çok kalabalık oluyor.Vatandaşlar Nisan sonu ve Sonbahar'da çıkan çiçekleri fotoğraflamak için burayı tercih ediyorlar.Yolumuz bozuk.Yapılsa daha da gelenlerin artacağını düşünüyorum' dedi.

Kadıralak Yaylası

Mini yorum(Abdullah Uzun)

Etrafı çam ve ladin ormanları ile sarılı çok geniş bir alana yayılmış olan Kadıralak Yaylası 1300 metre yükseklikte olup, Tonya’ya 9 km, sahile uzaklığı ise 29 km olmasının yanısıra buranın diğer önemli bir özelliği ise denize en yakın yayla olmasıdır.

         Bugün kısmen karlar altında tüm güzelliği ile karşımızda bulunan bu yayla, ladin ve çam ağaçları ile kaplı olan orman ile iç içedir. Etrafa serpiştirilmiş tek katlı evler yamaçları süslerken kar beyazına uyum sağlayan tek şerefeli beyaz minareli cami ve yaylanın tam ortasından geniş kavisler çizerek akan dere uzaktan gördüğümüz muhteşem manzaralardı.

Orta mahalle Kadıralak Caminin yanındayız. Henüz yayla zamanı olmamasına rağmen karşılaştığımız birkaç kişiyle selamlaşıp bu eşsiz doğaya, bu güzel yaylaya yakışmayan ara, ara bir iki katlı betonarme evleri de geçip uzunca bir yürüyüşün ardından yaylayı baştan sona kat etmiş bulunma fırsatı yakaladık.Konaklama yeri olmayan yaylada yemek için tesisler açıktır..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI