Etkinlik kapsamında Çay tarımı değerlendirildi: “Çay” deyip geçmeyin!

Halkevleri 18’nci Kemalpaşa Halk festivali etkinlikleri kapsamında tarım forumu düzenlendi.

TURİZM 20.08.2023 13:48:37 143 0
Etkinlik kapsamında Çay tarımı değerlendirildi:  “Çay” deyip geçmeyin!

Ramazan Balcıoğlu

KEMALPAŞA-Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Fatih Özden ‘Çay Tarımı’nı yerinde görmek, incelemek ve önümüzdeki yıllarda çay üreticilerinin karşısına çıkacak “çay politikaları” hakkında bilgi-sohbet amaçlı panelde Hopa ve Kemalpaşa’da üreticilerle buluştu.

Kemalpaşa/Üçkardeş Köyü halkı İle çay alım yerinde bir araya gelen Profesör Fatih Özden çay üreticilerin gelecekte karşılaşacakları sorunları ve çözüm önerilerini sundu. Özellikle çay üreticilerini bekleyen büyük tehlikenin “çay konseyi” adı altında Trabzon, Rize ve Artvin’de çay üreticilerinin ‘Çay Sözleşmesi’ ile ürettikleri çayın üretim sahası, fiyatlandırılması ve satışının tamamen bir gurup tarafından belirleneceğine dikkat çekerek ÇAYKUR’a sahip çıkılması, özelleşmemesi gerekliliğini dile getirdi. Ege Bölgesi’nde domates ve narenciye üreticilerinin düştükleri durumu çay tarımı ile kıyaslayıp anlatarak yakın gelecekteki büyük tehlikeye dikkat çekti.

Toprağın, suyun doğal gübrelemenin çay tarımı için ne kadar önemli olduğunu belirten Profesör Fatih Özden’e Hopa-Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Olcay Muti eşlik etti. Köylüler bu bilgilendirme sunumu için katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.

Sunum sonunda Trabzon Halk Tiyatrosu oyuncuları kısa canlı gösterimi herkes tarafından ayakta alkışlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI