EKREM ORHON'UN İSMİ ARTIK ZİRVEDE YAŞAYACAK

Türkiye Dağcılık Federasyonunun resmi olarak tescillediği Ekrem Orhon zirvesinin resmi tabelası Cumhuriyet Tırmanışı etkinliğinde Ovit yaylasında yer alan 3. 230 metre yüksekliğinde ki zirveye dikildi.

YAŞAM 30.10.2023 11:44:24 63 0
EKREM ORHON
HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Denizi Kara, Karayı Para yapan Rize'nin efsane Belediye Başkanı Ekrem Orhon'un ismi 3.230 rakımlı zirvede yaşayacak.
Ovit yaylasında 18 yıldır Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak yapılan Ekrem Orhon Cumhuriyet zirve yürüyüşünde bu yıl 18 yıldır dağcıların tırmandığı zirvenin ismi Ekrem Orhon olarak tescillendi. Ekrem Orhon tabelası zirveye tırmanan 80 dağcı tarafından zirveye dikildi.
İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yaptığı açıklamada 'Her yıl Cumhuriyet Bayramında denizi kara karayı para yapan Ekrem Orhon adına yapılan zirve yürüyüşü etkinliğimizi bu yıl Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve şehrimizden gelen 80 dağcının katılımı ile gerçekleştirdik. Bu yılki etkinliğe bir anlam da yükleyen Turkiye Dağcılık federasyonu tarafından 18 yıldır bu etkinliğin yapıldığı zirvenin isminin artık resmi hale gelmesi. Bu yıl ki etkinliğimize ağırlıklı olarak genç sporcularımız katıldı Gençlerimizle birlikte 3 bin 230 metre tırmanış gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100 yılında Türkiye Dağcılık Federasyonumuzun resmi olarak Ekrem Orhon ismi ile tescillediği zirveye tabela konuldu. İkizdere'de böyle etkinliklerin olması bizleri mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda böyle etkinliklerin daha da genişletilerek yapılmasını umut ediyoruz.18 yıldır aralıksız etkinliğin yapılmasına büyük emeği olan VERÇENİK DAĞCILIK külübü başkanı ve tüm ekibine, Baba Reis Ekrem ORHON Kızı Çayhan Orhon DERVİŞOĞLU' na ve katkı sunan tüm paydaşlara bölgem, ilçem adına şükranlarımı sunuyorum'

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI