Destekleme ücreti enflasyona ezildi

Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş 30 kuruşluk destekleme ücretinin enflasyona ezildiğini belirterek “Her yıl enflasyona göre belirlenen yaş çay fiyatıyla birlikte destekleme ücretinde de artışa gidilmesi gerekiyor”

GÜNDEM 2.04.2024 13:10:00 348 0
Destekleme ücreti enflasyona ezildi

HABER:ARZU ERBAŞ

Yaş çay fiyatı ile birlikte açıklanan destekleme ücretine bu yıl zam yapılması bekleniyor. Son olarak 2022 yılında yapılan artışla, 6 lira 70 kuruş olarak açıklanan çay fiyatı ile birlikte kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatı yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarılmıştı. Yaşanan enflasyon nedeniyle artık destekleme ücretinin, üreticinin ihtiyacına cevap veremez duruma gelmesi dolayısıyla üreticiler zam beklentisine girdi.

Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş sektörün destekleme ücretine zam beklentisini dile getirerek “Biz artık 30 kuruşluk destekleme ücretinin artırılmasını istiyoruz. Eskiden destekleme ücretleri gübreyi karşılayabilir durumdaydı. Yaş çay fiyatına enflasyona göre fiyat verilirken desteklemeler düşük kaldı. Bu rakam enflasyon karşısında ezildi. Çay fiyatları açıklanırken çay destekleme fiyatlarına gerekli artış yapılmasını bekliyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: destekleme ücreti enflasyona ezildi
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI