DALKILIÇ “SARPTA TAKSİ DURAĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hopa-Kemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turgut Dalkılıç, Sarp Sınır kapısında taksi durağı kurulması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TRABZON-ARTVİN 31.01.2024 12:57:00 350 1
DALKILIÇ “SARPTA TAKSİ DURAĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa-Kemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turgut Dalkılıç, Sarp Sınır kapısında taksi durağı kurulması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bölgede gece gündüz çalışan taksicilerin mağduriyet yaşadığını söyleyen Dalkılıç “durak sorunu en kısa sürede çözülecek” dedi.

Bölgede kurulacak durağın resmiyete kavuşması için çabaladığını vurgulayan Dalkılıç, “Hazine malı olduğu için gümrüğe tahsisli olduğu için gümrük muvafakatname vermesi lazım mevzuatta da vardır bu bilgi. Durak ile ilgili çalışmaları sayın bakanımıza da ilettik. En kısa zamanda umarım çözülecek. Yakında taksicilerin kulübesini koyacağım ondan sonrada resmiyeti inşallah gerçekleştiririz.

Sarp Sınırında çalışan taksiciler gerçekten mağdurdur, mağduriyet yaşıyor. Bugüne kadar yapılmamış ben bir şey diyemem olması gereken bir şeydi. Biz yapılması gereken ne varsa yapacağız. Güvenlik açısından da, vatandaşların açısından da orada taksi durağı olmazsa olmazıdır. Çünkü taksi durağı sarp sınır kapısı açık olduğu müddetçe olacak. Keza minibüsçülerde öyle o yüzden orada yer olması lazım. İnşallah sahalar genişletildikten sonra da o rahatlığa kavuşacağız. Taksicilerin durağını hallettikten sonra minibüsçülerin kulübesini de çözeceğiz. Resmiyet olması lazım onun için uğraşıyoruz. Kiralayıp özel idareden ruhsat almam lazım. Taksiciler ve minibüsçüler çok haklıdır. Oradan turizm geliyor yoğun bir kapı orası. Yetkililere de oradaki durak ile ilgili sorunu çözmek için yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi


hemsinli
2.02.2024 01:05:22
sarp kapisinda yasanan olumsuzluklari saymakla.bitmez yurt disindan gelen vatandaslar evlerine ulasim konusunda cok sikinti yasiyorlar acil olarak orda firmalarin bilet gisesi olmasi gerekiyor fiyatlar her gun degisiyor icki ve sigara kacakcilari elinde valizi cantasi olmayan yolculari taciz ediyor sigara ve icki poseti tasitmak icin.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI