DALGALAR ACIMIYOR!

YAŞLI GENÇ BİRÇOK VATANDAŞ DALGALARA KAPILDI !

YÖREDEN HABER 10.08.2013 14:47:47 39 0
DALGALAR ACIMIYOR!


RİZE ve Trabzon’un Of ile Akçaabat İlçeleri’nde dalgalı denizde kaybolan 8 kişiden 6’sı kurtarılırken, 1’i hayatını yitirdi. Birinin ise arama çalışmaları devam ediyor. Akçaabat’ta İsa (20) ve Salih Reis (18) kardeşler serinlemek için girdikleri denizde kayboldu. Bir süre sonra çıkarılan İsa’nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, Salih’i arama çalışmaları sürdürülüyor. Of’ta ise boğulma tehlikesi geçiren Selma Çelebi ve eşi Fahrettin Çelebi ile birlikte kimliği belirlenemeyen 3. kişiyi kurtarmak için denize giren Üzeyir ve Zübeyir Tellioğlu isimli iki kardeşten Üzeyir boğularak can verdi. Diğer kardeş Zübeyir ve kurtarılan 3 kişinin tedavisi sürüyor. Öte yandan akşam saatlerinde Rize’nin Çayeli İlçesi’nde serinlemek için denize giren ancak boğulma tehlikesi geçiren Ali Artar vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Trabzon’da bayramın ikinci günü denizde kaybolan ve boğulma tehlikesi geçiren 7 kişiden, biri hayatını kaybederken, birinin de arama çalışmaları halen daha devam ediyor, denizden kurtarılan 5 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Akçaabat ve Of ilçelerinde meydana gelen iki ayrı olayda bayramda deniz keyfi adeta felakete dönüştü.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde İsa Reis (20) ve Salih Reis (18) kardeşler, bayramda serinlemek için girdikleri denizde kayboldular. Bir süre sonra çıkarılan kardeşlerden İsa Reis’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, diğer kardeş Salih’i kurtarma çabaları sürüyor. Olay dün ilçeye bağlı Söğütlü Beldesi’nde 16.00 sularında meydana geldi. Bayramın ikinci gününü denizde yüzerek geçirmek isteyen kardeşlerden önce Salih denize girdi. Bir süre sonra Salih’in denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini ve etraftan bağırarak yardım istediğini fark eden Abi İsa Reis, kardeşini kurtarmak için denize daldı. İki kardeş bir süre sonra gözden kayboldu. Olaya tanıklık eden çevredeki vatandaşlar durumu anlayınca, yetkilileri aradı.

45 DAKİKA SONRA DEDESİ KURTARDI

Olay yerine gelen arama-kurtarma ekipleri 2 kardeşi kurtarmak için yoğun çalışma başlatırken, ilginç bir şekilde Salih, yaklaşık 45 dakika sonra tüm engellemelere rağmen torununu bulmak için denize giren İbrahim Reis tarafından denizde bulundu. Denizden çıkarılan Salih, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Salih’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Diğer kardeş İsa’yı ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü plaja gelen iki kardeşin babasının ise olay yerinde sinir krizleri geçirdiği öğrenildi.

KURTARMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Of’ta öğlen saatlerinde Kıyıcık Beldesi sahilinde meydana gelen olayda serinlemek üzere denize giren Selma Çelebi ile kimliği belirlenemeyen bir bayan boğulma tehlikesi atlattı. Durumu fark eden Selma Çelebi’nin eşi Fahrettin Çelebi eşini kurtarmak üzere denize daldı. Fahrettin Çelebi, eşi Selma Çelebi’yi kurtaramazken denizde bayıldı. Karı-koca ve adı öğrenilemeyen diğer bayanı gören Zübeyir Ecehan Tellioğlu (17) ile Üzeyir Emirhan Tellioğlu (12) kardeşler hemen denize dalarak boğulma tehlikesi geçiren vatandaşları kurtarmaya çalıştılar. Çevredeki vatandaşların da yardımlarıyla Fahrettin Çelebi, Selma Çelebi ve kimliği belirlenemeyen diğer bayan sudan çıkartılarak Acil 112 ekipleri tarafından Sürmene Devlet Hastanesine kaldırılırken bu kez Zübheyir Ecehan ve Üzeyir Emirhan kardeşler de boğulma tehlikesi geçirdiler.

Denizden çıkartılan ve Sürmene Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Üzeyir Emirhan Tellioğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Of Devlet Hastanesine kaldırılan Zübeyir Ecehan Tellioğlu yapılan ilk müdahalesinin ardından Trabzon’a sevk edildi. Fahrettin Çelebi, Selma Çelebi ve kimliği belirlenemeyen diğer bayanın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Zübeyir Ecehan’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

ÇOCUĞUNU KURTARMAK İSTERKEN BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Rize'nin Çayeli İlçesi’ne bağlı Limanköy'de, Ali Artar serinlemek için ailesi ile birlikte denize girdi. Denize açılan çocuklarını kurtarmak isteyen Artar, boğulma tehlikesi geçirdi. Artar, çevredeki vatandaşlar tarafından denizden çıkarıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Artar’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.(Günebakış) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI