CİHA Kalesine 100.yıl Çınarı Dikildi

CİHA Kalesine 100.yıl Çınarı Dikildi

PAZAR-RİZE 27.10.2023 10:03:01 333 0
CİHA Kalesine 100.yıl Çınarı Dikildi

Pazar Kaymakamlığı Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle birçok etkinlik düzenliyor.

Bu kapsamda Pazar'ın simgelerinden biri olan tarihi CİHA Kalesinde 100.yıl Çınarı dikimi gerçekleştirildi.Pazar Kaymakamı Mustafa Akın ve beraberindekilerin gerçekleştirdiği Fidan Dikimi, renkli görüntülere sahne oldu.

Pazar İlçesinin Tarihi Mekânlarından biri olan ve 360 derece görme açısına sahip volkanik bir tepenin tam tepe noktasına kurulmuş bulunan 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından yapıldığı tahmin edilen Pazar ilçesine 7 kilometre uzaklıkta, Hemşin Deresi’nin doğusunda bulunan 'CİHA KALESİ' kalesinin manzara portföyünde deniz de bulunmaktadır. Hani “deniz ayaklarının altında” derler ya, tam da o cinsten…

CİHA Kalesi Rize ilinin Pazar ilçesinde bulunan bir kaledir. Kalenin haberleşme ve gözetleme amacıyla kullanıldığı söylenmektedir.

'KALE ANIT AĞAÇLA TARİHE ŞAHİTLİK EDECEK'

Çevre düzenlenmesinde sona yaklaşıldığı ifade edilen İlçe Kaymakamlığı açıklamasında, dikilen anıt ağaçla ilgi şu bilgiler paylaşıldı.

“Çevre düzenlemesi projesinde sona yaklaşılan Ciha kalesinde, alanın girişine öğrencilerimizle birlikte 100. yıl çınarı diktik. Daha nice 100 yılda, Cumhuriyetimizle birlikte bir anıt ağaç olarak yaşaması temennisiyle...”

Video; Emre Halisdemir


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI