Bundan sonrasını ayı düşünsün

Rizeli vatandaş ayı saldırılarından bıktı. Neler yapabilirim diye düşünürken aklına gelen tedbiri hemen uygulamaya koyuldu.

GÜNDEM 12.06.2023 10:13:16 875 0
Bundan sonrasını ayı düşünsün

Çamlıhemşin ilçesine bağlı 1880 rakımlı Elevit Köyü, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Köy olmasına rağmen yayla ismi olarak da kullanılan Elevit doğallığı yanında renga renk çiçeklerle donandığı bir mekân.

Bu bölgede yetişen balların organik olduğunu ve çok ilgi gördüğünü söyleyen Elevit Köyü Muhtarı Naci Aydın,” ayılarla başım belada” dedi.

Aydın, “Ne yaptımsa çare bulamadım. En son demirden kafes yaparak çözüm buldum. Her biri 10 bin tl ye mal olan 4 adet kafes yaptırıyorum. Her kafeste 2 petek bulunduracağım. Birisini büyük yaptırıp 4 petek almasını sağlayacağım. Bu tedbirle de ballarımı korumaya çalışacağım” diye konuştu.

Kışın Elevit’te evleri talan edip bal sezonunda da peteklere saldıran ayılardan muzdarip olan Aydın, yetkililere birçok kez müracaat ettiğini bazı tedbirler alındığını ama yeterli olmadığını söyledi ve son olarak da “bundan sonra ayılar düşünsün” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI