Bölge Turizmi için neler yapılmalıdır

Bölge Turizmi için neler yapılmalıdır...

TURİZM 3.02.2024 16:57:00 1037 0
Bölge Turizmi için neler yapılmalıdır

ALİ AKYILIDIZ

Bölgemizde Turizm en büyük gelir kaynaklarından biri haline gelebilir. Ülkemizde mevsimsel değişimlerin KARADENİZ bölgesini gelecekte daha da önemli hale getireceği uzmanlar tarafında söyleniyor.

Deniz-Dağ ikilisinin yanında tarihi ve doğal güzellikleriyle her geçen gün cazibesini artıran Rize ve çevresinde Turizm gelişmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Özel kurumlarla, kamu ve bireysel katılımcılar da yeni yeni çalışmalara hız verdi. Toplantılar yapılıyor konu detaylı bir şekilde masaya yatırılıyor. Bu iyi bir gelişme…

Bunun yanında neler yapılmalıdır? Konuyla ilgili kişi ve kişilerin zaman içinde sitemizde açıklamalarını sizlerle paylaşacağız.

Bu yazımızda Turizm rehberi olarak ülkemizin en önemli bölgelerinden Antalya başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde rehber olarak çalışan Ali Akyıldız, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Onu sizlerle paylaşıyorum.

DÜNYANIN EN GÜZEL COĞRAFYASINDA YAŞIYORUZ

İlk ayak izlerinden tarihin en büyük imparatorluklarına kadar nice dönem ve deneyimlerine tanık olmuş Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu güzel coğrafyanın tarihi doğal ve kültürel varlıkları ile yaşanmış hikâyelerini geleceğe taşıyarak bu yöreye çok önemli bir hizmet yapmış olur, yörenin ekonomik olarak kalkınmasına katkı vermiş oluruz.

HER YERİN MUTLAKA BİR YAŞANMIŞ HİKÂYESİ OLMALIDIR

Günümüzde tatilciler gittikleri yerlerin geçmişten günümüze taşınan yasam tarzları ile hikâyelerinin günümüze taşınıp taşınmadığına baka ve kendini o hikâyeler ile özdeşleştirir

Hikâye turizmi bilinçli yapılan bir turizm faaliyettir ve önemli bir kültürel alış veriştir. Hikâye turizmi için yöremiz, çok önemli tarihsel değeri olan varlıklara sahiptir. Tarihi konaklar ahşap otantik yapılar insanların geçmişte yaşadığı yer anı yansıtan birçok tarihi değeri ve yapıları varlığı olan bir bölgedir. Önemli olan bu değerleri ve yasam kültürünü yansıtan hikâyeleri ile geçmişten günümüze taşıyabilmektir.

 HEP BİRLİKTE HAREKET YAPMALIYIZ

Bunun için yerel ulusal ve uluslararası turizm rehberleri ile turizmciler yatırımcılar yöneticiler yerel halk yani o yörelerde yaşayan ilişkisi bulunan herkese önemli ve tarihsel görevler düşmektedir. Ancak alternatif yayla turizmi keşif ve hobi, kongre, spor, sağlık ve termal hikaye yanında denizi ile de öne çıktığından krovizor vb turizmi ile kalkınabilir.

KÜRESEL ISINMA DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

 Özellikle küresel ısınma ve buna bağlı gelişmeler artık turizmi destinasyonlarını (gidilmesi görülmesi gereken yerler) bütünüyle değiştirdi ve bölgenin çok önemli bir yatırımı olan Havalimanı’nın da etkisiyle Karadeniz ve yöremizi(Rize’mizi) ulusal ve uluslararası turizm pazarına çıkardı. Bu tâbi yeterli değildir

BUNU LEHİMİZE ÇEVİREBİLİRSEK İŞ GÜCÜ DE KISMEN ÇÖZÜLÜR

Yöremizin tarihi doğal ve kültürel varlıkları ile yaşam kültürü geçmişten geleceğe taşınarak daha çok ziyaretçi ağırlanabilir. Bu model ile binlerce genç insanımıza iş olanağı yaratılır ve yöre ekonomisine ciddi bir döviz girdisi sağlanabilir. Aksi takdirde yöremizin bu değerli varlıkları hikâyeleri ile birlikte Dünyanın en değerli karları olan Kaçkar dağlarının karları gibi eriyip yok olmaya mahkûm olur.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI